Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Repül az MSZP, ki tudja hol áll meg..."

Horváth József György

2017.10.02. 15:58

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Botka László lemondott a miniszterelnök-jelölti pozíciójáról. Tudjuk, hallottuk, láttuk. A kamerák elõtt toporogva, egyik lábáról a másikra állva, szorongva, elfogódottan, gyomoridegtõl fojtogatva, remegve mondta mikrofonba, amit megírt elõre magának a hétvégén.

De nem ez a hír! Annál inkább az, ahogyan lekommunikálta a kudarcát, s amilyen perpatvart hagyott maga után. Nagy valószínűséggel a történelmi momentum súlyával még az MSZP tagsága sincs tisztában. De maguknak főzték… Botka László partra vetett hallá változott néhány nappal ezelőtt, ahogy megjelentek a páston a baloldali "nehézfiúk". A Progresszív Mozgalom ügyvivői, Tarjányi Péter, Lattmann Tamás, Bodnár Zoltán kimondták a titkot: az MSZP miniszterelnök-jelöltje rosszul szónokol a hordón, le kellene mondania. Addig, úgy látszik, titok volt az igazság a baloldalon, mert mindenki óvatoskodott az üzeneteivel.

Szegedi információk szerint múlt pénteken, a dél-alföldi városházán hajnalig tartó tárgyalást folytatott Botka az MSZP pesti delegációjával, hogy mi tévő legyen a kellemetlen, meg annál is keményebb helyzetben. Hétfő reggel pedig a szegedi Kárász utcán bejelentette, hogy elvonul. Láthatóan tervezetten, hiszen nem a megtörtség uralkodott rajta, hanem a bizonytalanság. Érthető, hiszen a 15 éves polgármestersége alatt még soha nem volt olyan helyzetben, hogy a lemondását kelljen bejelentenie. Nagyon izgult, de sikerült.

Úgy, hogy az egész „emeszpét” magával rántotta. Nyilván ezt ők még nem tudják.

Nem ördögtől való gondolat, hogy a jövő tavaszi választásokra ezután még az ötszázalékos küszöböt sem éri el a most még nagyobbacskának tűnő baloldali párt. Gyakorlatilag Botka László „ripityára” verte szét az MSZMP utódpártját.  Akik még bíztak valamennyire a baloldali és szociáldemokrata értékrendben – miután a fő jelölt mindent besarazott maga körül, majd lemaffiázta az MSZP-t, ráadásul Újhelyi István puccsot emlegetve lemondott pártbéli alelnöki pozíciójáról, na meg ezek után „Szanyi kapitány” lehazaárulózta a két szegedi Lenin-fiút –, azoknak nem maradt más tavaszra, mint vagy otthon maradnak, vagy Gyurcsányt fogják erősíteni, a DK-ra voksolva. Pedig Botka éppen Gyurcsánytól akarta távol tartani a táborát.

És most mi lesz Botkával? Marad Szegeden vagy azért „listásan” felmegy a Parlamentbe? Esetleg Brüsszelben piheni ki a fáradalmait uniós képviselőként? Vagy újra indul polgármesternek 2019-ben? De most akkor álljunk meg egy szóra! Vagy inkább elég csak egy kérdés: Ezután hogy?!

Tehát nem az a baj, hogy Botka lemondott. Azt már sokan várták. Az „ahogy” a probléma. Botka veszíteni csak úgy tud, hogy mindenki veszít. Rombol maga körül.

Szóval nem több ez, mint egy rossz házibuli. Mindenki összeveszett mindenkivel. Csak a szereplők még nem tudják, hogy a baloldalt olyan mélyre süllyesztették evvel, amelyből aligha lehet majd kihozni az öt százalékot jövő áprilisra. És ebből tényleg csak Gyurcsány jön ki jól. 

Ez már nem a lejtmenet bizonyosan, hanem a repülés, a zuhanás. Ki tudja, hol áll meg az MSZP…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére