Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így készülnek Trumpék a migránskaravánra | GALÉRIA

Forisek Ádám

2018.11.04. 18:50

Szögesdrótkerítés, katonák, és fokozott készenlét. Az USA már készül a Közép-Amerikából észak felé tartó migránskaravánra.

Mint ismert, több ezerfős migránskaraván tart az Egyesült Államok felé. Donald Trump amerikai elnök leszögezte: a karaván tagjait nem engedi be az országba. Mint mondta, elnöki rendeletet ad ki a migráció megfékezésére, az intézkedés már meg is hozta az eredményt.

A mexikói határnál több ezer amerikai katona kezdett mozgolódásba, munkájukat drónok és helikopterek is segítik. A hadsereg tagjai drótkerítést húznak fel a határ mentén, egészen pontosan Texas állam déli részén.

Hamarosan Arizona és Kalifornia államban is elkezdik a határ megerősítését. A hadsereg szóvivője szerint eddig mintegy 35 kilométeres határszakaszon emeltek drótkerítést, és további 241 kilométert is meg akarnak erősíteni.

A katonaság az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Irodájának embereivel együttműködve dolgozik a határvédelmen. Eddig mintegy 5200 katonát vezényeltek a határhoz, valamint 1000 tengerészgyalogost Kaliforniához. Trump azonban 15 000 főt vezényelne a migránskaraván ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére