Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szivárványos, műpéniszes majom, szauna a buszokon, káosz Londonban

888.hu

2021.07.12. 20:00

A nap legforróbb hírei.

 

Remek programmal állt elő múlt szombaton egy londoni könyvtár. A Redbridge Központi Könyvtár meghívta az intézménybe a magát antirasszistának tartó Mandinga Arts karneváli csoportot, azonban a szervezők nem számítottak arra, ami ezután következett.

Az internetre felkerült felvételek szerint az egyik „előadó” szivárványszínű majomnak öltözött, illetve egy jókora műpéniszt is magára csatolt, majd két társával együtt kirohant a könyvtárból, és az utcán mutogatta magát.

 

Az Egyesült Királyságban azonban nem csak az LMBTQ-mozgalmak szállították a napi őrületet. Az olaszok Eb-győzelme után az angol szurkolók anarchiába torkolló őrjöngést rendeztek, súlyos sérüléseket és károkat okozva.

A lefújás után szabályos csatajeleneteknek lehettek tanúi a londoniak. A rendőrség hajnali összesítése szerint egy híján 50 magáról megfeledkezett embert tartóztattak le, az egyenruhások közül pedig 19-en szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket.

Mellesleg már a meccs előtt felforrósodott a hangulat, amikor többtucatnyi jeggyel nem rendelkező szurkoló próbált betörni a Wembley Stadionba. A rendőrség akciót indított annak érdekében, hogy megtalálják azokat, akik be akartak törni a nézőtérre. A hazai pályán elveszített tizenegyespárbaj azonban végképp kihozta a dühös oroszlánt a „szurkolókból”, akik magukról megfeledkezve randalíroztak az utcákon. Sőt egyes beszámolók szerint megtámadták és inzultálták a boldogan ünneplő olaszokat.

A hangulat azonban nemcsak az angol utcákon forró, hanem a budapesti közlekedésben is.

A Karácsony Gergely vezette főváros közlekedésében egyre nagyobb gondot jelent, hogy a buszjáratok nagy részén már elviselhetetlen a forróság a klímaberendezések hiánya vagy nem megfelelő működése miatt. Ez ellen azonban látványosan nem akarnak semmit tenni.

A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet a saját mérései és a hozzájuk beküldött információk alapján állapította meg, hogy a BKK buszainak mindössze negyven százalékán van rendesen működő klíma.

A BKK szolgáltatói, a BKV Zrt. és az ArrivaBus Kft. állományában összesen kb. 1450 autóbusz van, ezek közül mindössze 125 Ikarus nincs klímaberendezéssel felszerelve”

– írják a Facebookon közzétett bejegyzésük felvezetőjében.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a klímás járművek hányadrészén működik jól a berendezés, és hogy mi okozza a problémát rengeteg buszon.

Erről így írnak:

Saját méréseink, valamint követőink Tudatos Közlekedő alkalmazáson küldött bejelentései alapján a járművek kevesebb mint 40 százalékán hűti érdemben az utasteret a légkondicionáló. Leginkább a Mercedes Conecto és a szóló Mercedes Citaro autóbuszokkal kedvezőek a tapasztalatok (bár ezek között is van kivétel).
A maradék busz nagyjából fele-fele arányban oszlik meg. Egyik részükön a klímának csak minimális hatása van, mert a berendezést már gyárilag alulméretezték, vagy nem tartják megfelelően karban. Másik részükön a klíma csak zúg és meleget fúj, vagy egyáltalán nem üzemel.”

Észrevételeiket jelezték az illetékeseknek, de azok semmit nem reagáltak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére