Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2016.01.18. 19:59

Tüntetnek a taxisok Budapesten; elfogták az egyik kölni erõszakoló migránst; tovább élesedhet Lengyelország és Brüsszel viszonya. A nap legfontosabb hírei.
1. Tüntetnek a taxisok Budapesten

A tüntetés hétfőn kora reggel kezdődött. A taxisok be nem jelentett demonstrációja, az Uber magán személyszállító szolgáltatás ellen kezdődött. A taxisok a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésében állnak, ezzel teljesen megbénítva a belvárosi közlekedést, ezzel a  gépjárművel közlekedőknek igencsak nagy fejfájást okozva, amit nem hagynak szó nélkül.  A felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat. Az egyik taxis azt is elárulta, hogy addig tiltakoznak, amíg a telefonszolgáltatók el nem távolítják az Uber applikációját az online áruházakból. A taxisok elmondása szerint több napra készülnek. A taxisszakszervezet közleménye szerint a blokád akár szerdáig is elhúzódhat.

2. Kölnben elfogták az egyik erőszaktevő migránst

Szexuális kényszerítéssel és lopással gyanúsítottak meg egy menedékkérőt Kölnben. A helyi ügyészség hétfői tájékoztatása szerint a 26 éves algériai állampolgár a németországi városban szilveszterkor nők ellen elkövetett zaklatások és rablások első olyan feltételezett elkövetője, akit szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak. Az algériai fiatalembert és egy 22 éves társát a Köln melletti Kerpenben vették őrizetbe egy menekültszálláson. A kölni rendőrség munkatársai két mobiltelefont találtak náluk, amelyeket a szilveszteri támadások során zsákmányolhattak. A hatóságok feltételezése szerint az egyik készüléket az algériai gyanúsított rabolta el tulajdonosától szexuális támadás során. A kölni erőszakcselekményeket követően többen erősen bírálták Angela Merkel bevándorláspolitikáját. A CDU szóvivője szerint a kancellár tudomásul veszi koalíciós partnereitől érkező kemény megjegyzéseket, de tovább folytatja programja megvalósítását.

3. Tovább élesedhet Lengyelország és Brüsszel viszonya

Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel származású elnöke szerint hiba volt hivatalos vizsgálatot kezdeményezni Lengyelországgal szemben az új médiatörvény és az alkotmánymódosítások kapcsán. Tusk még mindig hisz abban, hogy a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság jóhiszeműen járt el, amikor egy hete úgy döntött, jogállamisági tesztnek veti alá Lengyelországot, ám most arra figyelmeztetett, hogy az eljárás csak még mélyebb ellentéteket szít Brüsszel és Varsó között. Tusk szerint a Bizottság eljárása is ronthatja Lengyelország nemzetközi megítélését, amelynek felépítésén évtizedeken át munkálkodott. Ennek egy biztos jele az S&P múlt hétvégi lépése, a lengyel adósságállomány leminősítése. Tusk szerint a hitelminősítő bedőlt a Lengyelországgal szembeni negatív propagandának, ezért döntött a lengyelek büntetéséről. Tusk valószínűleg így próbálja visszaszerezni hazai népszerűségét, a Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság azonban továbbra is fő ellenségének tekinti a Tanács elnökét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére