Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kártérítés helyett két és fél év börtön jár a tanárverőknek Romániában

888.hu

2020.02.04. 18:15

A Soros-csicska ügyvédek jobb, ha most elfordulnak.

A román szenátus hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítási javaslatot, amely sokkal szigorúbban büntetné a tanárok ellen elkövetett fizikai és verbális erőszakot. A törvénymódosítás értelmében akár 2 és fél év börtön is járhat a tanárverésért – írja a transindex.ro erdélyi magyar hírportál.

A képviselőházon korábban hallgatólagosan ment át a törvénymódosítási javaslat, amelyet a szenátus most 75 igen, 24 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett fogadott el. Az RMDSZ szenátorai a törvénytervezet mellett voksoltak.

A szigorítások nagyobb szankciókat helyeznének kilátásba a tanárok ellen elkövetett erőszakos bűntettekért,

akár 2 és fél év börtönbüntetéssel is sújtanák azokat a személyeket – legyenek azok akár szülők, akár diákok –, akik ilyen bűncselekményt követnek el.

A román törvények értelmében a 14 évnél fiatalabbak nem vonhatóak büntetőjogi felelősségre, más kiskorúak esetében pedig a felére csökkentenék a normálisan kiszabható büntetés mértékét, amennyiben azok elkövetik a fentebb említett bűncselekményt.

Az Oktatásügyi Minisztérium egy korábbi tanulmánya szerint Romániában 70 ezer tanügyben dolgozó személy volt legalább egyszer fizikailag vagy verbálisan bántalmazva a diákok, vagy a diákok szüleinek részéről.

A tanulmányt 1200 iskola és 586 ezer diák bevonásával készítették el, ahol 2400 diák vallotta be, hogy legalább egyszer verbálisan sértegette valamelyik tanárát, és közel 200-an ismerték be – egyesek büszkén –, hogy fizikailag is bántalmaztak egy tanügyben dolgozó személyt.

A szenátus döntő házként szavazott a törvényről, és azt követően lép majd érvénybe, hogy az elnök kihirdeti.

Nemcsak Romániában, hanem Magyarországon is gyakoriak a tanárok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények. Néhány nappal ezelőtt egy nagykátai iskolából szivárgott ki egy felvétel, amin egy cigány „tanuló” minősíthetetlen hangnemben beszél a tanárával:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére