Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

888.hu

2019.01.16. 10:08

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület nem tud elszámolni a számlájukra érkezett közpénzzel. Egymásnak estek, majd még a Magvetõ Kiadó is kihátrált mögülük.

Az Origo egy átfogó cikket írt a szervezet legutóbbi közgyűlésének jegyzőkönyve és más iratok alapján. A dokumentumokból kristálytisztán kirajzolódik, hogyan működnek a balliberális elit által uralt irodalmi élet egyes alállomásai. Káosz, rendetlenség és felelőtlen gazdálkodás. És ha nem elég gyorsan kapnak pénzt, azzal fenyegetőznek, hogy külföldre futnak feljelenteni Magyarországot.

Péntek óta tudható, hogy lemondott a József Attila Kör (JAK) két vezetője, Nagy Kata elnök és  Németh Bálint titkár. Ez így önmagában feltehetően nem bír különösebb hírértékkel az átlagos újságolvasó számára, ha azonban az érme másik oldaláról is tájékoztatást kap, nevezetesen arról, hogy milyen folyamatok vezettek a szervezet vezetőinek döntéséhez, akkor minden bizonnyal fordul a kocka. Az Origo birtokába került két olyan dokumentum, amelyek precízen rávilágítanak arra, hogyan szórják elszámolás nélkül a súlyos állami pénzeket a minimális tagsággal rendelkező, mégis óriásként viselkedő balliberális irodalmi műhelyek. 

Az elszámolási problémák alapvetően két projekt köré csoportosulnak: a minden évben megrendezett táborukkal és a JAK-füzetekkel kapcsolatos költéseket nem tudják igazolni. A felügyelőbizottság leveléből az is kiderült, hogy türelemmel igyekeztek kezelni az áldatlan állapotot, hat új határidőt adtak a hiányosságok pótlására, idáig eredménytelenül.

A lapnál landolt az irodalmi egyesület január 8-ai közgyűléséről készült jegyzőkönyve is, amely újfent arról tanúskodott, hogy óriási rendetlenség és szakmai inkompetencia uralkodik a szervezetben.

Már a dokumentum első soraiból kitűnik, nehéz komolyan venni a József Attila Kör tevékenységét. Ugyanis az látszik, hogy a 432 fős tagságból kevesebb mint tizenöten jelentek meg a nagy téttel bíró ülésen. 

Alaposan áll a bál a József Attila Körnél a homályos pénzügyek miatt. A szervezet azonban nemcsak és kizárólag ezzel hívhatja fel magára a nyilvánosság figyelmét, hanem szakmai inkompetenciájával és politikai elköteleződésével is.

A József Attila Kör egy erősen balliberális irodalmi szervezet, amely ezen értékek mentén termeli ki az alkotásait, és ezeknek a szerzőit.

Ennek kiváló példája, hogy 2014-ben elfogadhatatlannak tartották „az állami emlékezetpolitika megnyilvánulásait” a Magyar Holokauszt Emlékév kapcsán. A szervezet ezért úgy döntött, hogy csatlakozik a többi visszalépő pályázóhoz, és nem használta fel a Civil Alap – 2014 pályázatán elnyert pénzt. Nemcsak maga a JAK, hanem annak vezetője is – fogalmazzunk így – kivillantotta a foga fehérjét. 

Nagy Kata közösségi oldalán tette mindenki számára egyértelművé, mi motiválta abban, hogy április 8-án elmenjen szavazni. Erősen feminista felhanggal a következőket írta: „Az 1848:V. törvénycikk a nőket a választójogból kizárta. A törvény szövege értelmében a hazaárulók, a gyújtogatók, a csempészek, a gyilkosok és a nők nem kaptak választójogot.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére