Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terror Londonban és farkasok a mongol sztyeppén

Horváth József György

2016.03.10. 18:18

Heti moziajánló a Három nyolcason.
Filmek, amiket ajánlunk:

Farkas Totem

1967-ban Csen-zent, a fiatal pekingi egyetemistát több ezer társával együtt Mongóliába küldik, hogy írni és olvasni tanítsa a helyi nomád pásztorokat. A fiú befogad egy magányos farkaskölyköt, de hamar kiderül, hogy nem kellett volna, ugyanis a farkas szent állat, és egy kölyök elrablása átkot szór a rabló fejére. Nem csak a pásztorok ellenszenvét vívja ki, hanem a természet és farkasok dühös, pusztító haragját is. Egy falka veszi üldözőbe a fiút. Az ember és állat közötti barátság azonban sokszor rejteget meglepetéseket.

Csokoládé

Ki ne szeretné Omar Sy-t az Életrevalók óta? Nincs ilyen ember a földön. Most a 19-20. századi francia cirkusz kultúrába nyerhetünk bepillantást, és megismerkedhetünk a kubai származású Rafael Padilla-val, aki az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett az akkor még színes bőrűeket elnyomó Európában. Padilla sokra vitte, hiszen pár év leforgása alatt Párizsban igazi szupersztárrá váltak. Az éremnek azonban két oldala van, és a hírnév és a gazdagság sem hoz mindig boldogságot, pláne ha saját művésztársaddal kell megküzdened minden nap.

Egy Õrült pillanat

Hát igen, a francia filmek ezen a héten is viszik a prímet. Két középkorú férfi, Laurent és Antoine tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. A fiatalokban munkál az ösztön és a bulivágy, de lassan kiderül, hogy az apukák sem éppen sütkérezni jöttek. A közös bulizás azonban sok veszélyt tartogat, pláne ha a legjobb barátod lánya rád mozdul. Vajon ki mit választ? Barátság vagy kaland? A filmből kiderül.

Ezeket nagyon nem ajánljuk:

Agyas és agyatlan

"Jajj, milyen vicces, hogy kiparodizálja a társadalmi előítéleteket. Jajj, most a bunkó proli angol fociultrákat parodizálja ki." NEM! A világ legnagyobb tévedése, hogy Sacha Baron Cohen valaha is vicces lett volna. Na jó, talán egyszer, a Borat tényleg nagyon vicces, de ne mondjátok már, hogy az Ali G, a Brüno vagy a Diktátor végletekig erőltetett rasszista-homofób-antiszemita humora tényleg bejön? Nem, nem és nem, Sacha Baron Cohen egyszerűen nem működik a vásznon. Még mellékszereplőként sem, és A leleményes Hugó-ban is csak azért volt elviselhető, mert Martin Scorsese jól helyrerakta. A Nyomorultak több jelenetét viszont teljesen megmérgezte. Ez van.

Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma

Mióta Hollywood létezik, azóta tudjuk, hogy az amerikai elnököt mindenki meg akarja gyilkolni. Bárhol legyen, a Fehér Házban, vagy éppen Londonban, vagy akár a saját különgépén, mindegy. Az amerikai filmgyártásban mindig varázslatos, már már ezoterikus helyet kap az USA elnökének ábrázolása. Pláne, ha egy ultra patrióta filmről van szó. Ilyen volt a Támadás a Fehér Ház ellen első része, ami úgy ahogy moziban nézhető volt, viszont már másnap elfelejtetted, hogy láttad. Amerikában rekordokat döntött, mindenütt máshol elég lanyha érdeklődés mutatkozott iránta. Ez sajnos most is így van, de a lényeg, hogy Gerard Butler és Aaron Eckhart újra akcióba lendül egymás megmentéséért. Érdekel ez bárkit?

A beavatott-sorozat: A hűséges

Azt mondják a könyv jó. Nem olvastam. Az Beavatottat nagy kínlódva végignéztem, szörnyű volt, aztán jött a Lázadó, szörnyű volt, most itt van a Hűséges. Nem vagyok hajlandó harmadjára is végigélni ezt az érzelmi frusztrációktól és túlmagyarázott világprojekcióktól hemzsegő "romantikus-akciódrámát". Ha nem 12 és 18 év között vagy, kérlek te se tedd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére