Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen lenne a rockerek söre?

Pörge Béla

2019.09.21. 08:58

Ha igen, akkor ideje egy kicsit keményítenem a zenei ízlésemen!

Nem tagadom, sőt, büszkén vállalom, hogy a kedvenc zenei stílusom a nyálrock, vagy ha úgy tetszik, pop-punk. Persze nem áll tőlem távol az igazi rock sem, viszont a Metallica soha nem tartozott a kedvenceim közé, nekem az AC/DC a tökély a keményebb rock kategóriájában. Mindez hogy jön ide? Úgy, hogy

a sörenciklopédia aktuális részében az Enter Night nevű sörről lesz szó.

Az Enter Night egy német sör, Berlinben főzik, megalkotásában pedig részt vett a Metallica, tulajdonképpen ez az ő sörük a marketingesek szerint. Sörkedvelő ismerőseimtől többször is hallottam már erről a sörről (minden esetben elég jókat), így végül rászántam magam egy doboz beszerzésére: az Interspar üzleteiben kapható, árazását tekintve nem egy sima ivósör, egy doboz ugyanis 800 forintba kerül.

A dizájnsörökhöz mérten nagyon menő, bár alapvetően szeretem az élénk színekkel operáló dizájnelemeket, ennek a sörnek viszont pont a fekete áll jól, elvégre rocker sörről beszélünk.

Kitöltés után szembetűnő, hogy milyen világos ital került a korsónkba: ehhez viszont nem érdemes könnyedséget társítani, 5,7 százalékos alkoholtartalommal bír ez a sör, ráadásul a remek íze miatt kevésbé tűnik fel. Igen, az Enter Night egész egyszerűen nagyon finom!

Ízvilágát meghatározza az erős komlózottság, ehhez egy minimális savanykás, majd pedig az elvárható kesernyés utóíz párosul. Kellemesen lágy, harmonikusan komlós sör, remekül összerakták.

Talán meg sem kellene említenem, hogy kizárólag árpamaláta, komló, és víz alkotják ezt a sört, tehát semmi oda nem való összetevő nincs benne. Árát tekintve a kézműves, kisüzemi sörök felé tart, de maga az Enter Night sem egy tömeggyártásra készült valami, így ez érthető. Főleg úgy, hogy az árhoz minőség is társul, bőven megéri a 800 forintot.

Zárásként azt hiszem sokat elárul, ha azt mondom: eddig ez a kedvenc német söröm.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére