Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hagyjál fõzni!

Horváth József György

2016.04.06. 16:38

Mivel a Konyhafõnök épp szünetel, Fördõs Zé meg a Farmon kempel, az RTL egy új formátumú fõzõshowt újított be. A Hagyjál fõzni! lényege, hogy a konyhában gyakorlatilag analfabéta gyermekeiket a partvonalról próbálják instruálni a megfelelõ rutinnal rendelkezõ édesanyák. Aki ügyesebben követi az utasításokat, és ehetõ ételt tesz Vajda Pierre ételkritikus elé, 200 ezer forinttal és egy továbbjutással gazdagodik.

Annak ellenére, hogy anyukám és nagymamám is sokszor kérlelt, soha nem álltam be a konyhába kuktának. (Én hülye.) Ennek ellenére tisztában voltam azzal, hogyan kell megfőzni a krumplit, és azt is tudtam,hogy a só és a bors elengedhetetlen kelléke gyakorlatilag bármilyen ételnek. Ezek a hozzávalók még az első, főzőfülkés albérletemnek is állandó kellékei voltak, az elengedhetetlen kínai leves és a virsli-tojás kombó mellett.

A Hagyjál főzni! versenyzői azonban még ennek az 1.0-ás ismeretanyagnak sincsenek birtokában. Ennek köszönhető, hogy a krumpli nyers és sótlan marad, a hagymaszeletelés pedig remegő kézzel és sérüléssel jár. No persze ennek a műsornak nem is az a lényege, hogy különleges ételeket tálaljanak fel a versenyzők a jobb tányérokat látott egyszemélyes zsűrinek, a Konyhafőnökből átigazolt Vajda Pierre-nek.

Az egyes fogások kóstolásakor, a saját maga által “országos hírű túrós csusza királyként” aposztrofált ételkritikus arcát elnézve, legközelebb kétszer is átgondolja bohócot csinál-e magából egy műsor kedvéért. Azt azért el kell ismerni, hogy kifejezetten szórakoztató fancsali ábrázatát nézni a nyers krumpli, vagy a tejszínben úszó harcsapaprikás láttán. Megjegyzései azonban sokkal kevésbé bántóak, mint amit tőle eddig megszokhattunk. Nekem ez pl. kifejezetten hiányzik.

Összességében nem egy rossz műsor a Hagyjál főzni!, bár engem naponta egész biztosan nem kötne le. Alapból nem rajongok túlzottan a főzős műsorokért, de ha mégis ilyesmit nézek, akkor kifejezetten az a célom, hogy tanuljak belőle valamit. No ez az, amit a Hagyjál főzni!-től nem várhatunk. Azoknak viszont kifejezetten ajánlom, akik semmiféle tudással nem rendelkeznek a konyhai teendőket illetően, esetleg szívesen nézik, ahogy a nagyképű ételkritikus szörnyebbnél szörnyebb fogásokat kénytelen megkóstolni. Istenes Bence rajongóinak is jó hír, hogy talán most először nem érezzük azt, hogy a srác nem más, mint egy kitetovált Sebestyén Balázs utánzat. A többiek inkább maradjanak a profiknál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére