Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döntés születhet a Golgota-ügyben

Sümeghi Lóránt

2016.01.28. 07:08

Legkésõbb február végéig döntést kell hozni a Munkácsy-trilógiát képezõ Golgota festmény ügyében, miután tavaly novemberében hivatalosan is felkerült a védett mûvészeti alkotások közé.

Annak ellenére, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hatmillió dolláros (több mint 1,6 milliárd forint) vételárat határozott meg a Golgotáért, Pákh Imre, a mű amerikai-magyar tulajdonosa : továbbra is jogellenesnek és indokolatlannak tartja az eljárást.

A festmény tulajdonosa még a tavalyi, őszi döntés után megfellebbezte a védetté nyilvánításról szóló határozatot, emellett még le is takartatta a festményt, ami jelenleg a Déri Múzeumban látható. Csak akkor lesz hajlandó újra a publikum számára megtekinthetővé tenni, ha tisztázódik a festmény jövője:

abban a pillanatban lekerül a lepel a Golgotáról, ahogy megszűnik a védettség a festményen."

Az ügyben a végső szót egyébként a Forster Központ elnöke fogja kimondani, legkésőbb február 21-ig. Az MNB eközben közlemény formájában fejezte ki,  hogy nem tud és nem is akar alkudozásba bocsátkozni a műalkotás áráról, továbbá ellenzi azt is, hogy Pákh letakartatta a festményt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére