Csak óvatosan a sonkákkal!
2019.04.14. 12:48
Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap. A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni.
Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszer-biztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.
A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez. Kitért arra is, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.