Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövõ hét az olasz gasztronómia jegyében telik majd

Csordás Bettina

2018.11.15. 18:03

Kóstolókkal, szemináriummal, szakmai találkozókkal és gasztrokulturális programokkal népszerûsíti a mediterrán étrendet november 19. és 25. között Magyarországon is az idei Olasz Gasztronómiai Világhét.

Az idei Olasz Gasztronómiai Világhét témája a gazdasági, környezeti és egészségügyi szempontból is fenntartható dieta mediterranea, vagyis a mediterrán étrend, amely az olasz népet a világ legegészségesebb nemzetei közé emeli" 

– mondta az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövete.

A teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket, hidegen préselt olívaolajat, hüvelyes növényeket, kevés halat és húst tartalmazó mediterrán étrend nemcsak táplálkozási forma, hanem életstílus is: hozzátartozik a termőhelyek, jellegzetes termények és feldolgozási tradíciók tiszteletben tartása, valamint az étel közös elfogyasztásának hagyománya is.

A gasztronómia az olasz kultúra szerves része, ezt bizonyítja a világhét keretében meghirdetett színházi előadás és filmvetítés is"

– hangsúlyozta Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója.

Antonello Canale, az ICE Budapest igazgatója közölte: Olaszország 446 milliárd eurós tavalyi exportjának a mezőgazdasági és élelmiszeripari szektor csaknem a tizedét tette ki, ebből Magyarországra 333 millió eurónyi élelmi termék és alapanyag érkezett.

Az ICE Budapest szakmai kóstolón mutatja be az olasz borok világát, amelyet az olasz és magyar forgalmazók találkozója követ majd.

Az Olasz Gasztronómiai Világhét programja itt érhető el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére