Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

25. alkalommal teszi oda magát a soproni Volt Fesztivál

Horváth József György

2017.06.22. 16:58

Fontos jubileumi évet írunk: 25 éves hazánk egyik legkedveltebb fesztiválja, a Volt.

25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet tavaly Európa legjobbjának választottak. A fellépők között idén is világsztárok egész sora vonul fel: a Linkin Parktól Ellie Gouldingig, az Imagine Dragonstól Martin Garrixig. a programról bővebben ITT olvashattok. Az idei, 25. Volt nyitónapján második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat.

A kezelőorvosok és a gyógyszerészek is ezt a fesztivált ajánlják a zenefüggőségre

A Volt mára egész Sopront belakta: a vendégszerető városban teraszokon, éttermekben, kávézókban programok, kedvességek várják a fesztiválozókat, de tovább bővül a fesztivál programja is. Idén először a világ számos pontjáról érkező látványos utcaszínházi műsor is várja a voltosokat, a zenei programok mellett pedig rengeteg előadás, beszélgetés, játékos vetélkedő részesei lehet a közönség. A városban a VOLT ART művész csoport, vagyis neves kortárs művészek alkotásai láthatóak egy hónapon át. A szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen egy köztéri SOPRON feliratot ajándékoznak a városnak, amelyet kortárs művészek a Volt helyszínén dekorálnak, a “Csillagok Városa” produkció keretében pedig többek között a Linkin Park, az Imagine Dragons és Ellie Goulding székével gazdagodik Sopron.

Az idén hatnapos Telekom VOLT Fesztiválra Európa számos pontjáról 170.000-nél is több vendéget várnak Sopronba június 26-tól.

“Az első VOLTot nem lehet egy lapon említeni a maival. Amíg 1993-ban mindössze 800-an voltunk jelen, addig tavaly már 150.000-en és idén még több vendéget várunk. A fesztiválturizmus igazi húzóágazat lett idehaza, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy ennek egyik zászlóshajója lehet a Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Linkin Park első magyarországi koncertjét kíséri, amelyre a napijegyek már elővételben elkeltek, de bérletek még a helyszínen is kaphatók" – mondta el Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezője.

Idén is két nagyszínpad épül egymás mellett a VOLT-on, ahol kora délutántól éjszakáig egymást váltják a jobbnál jobb koncertek, számos műfajban.
Egy kis extra:

Június elején megjelent a 25. Telekom VOLT Fesztivál CD-je (ami országszerte a MOL-kutakon vásárolható meg, 990 Ft-os áron), exkluzív dalokkal és számos, örök érvényű sikerrel, amelyek az elmúlt 25 évet idézik fel. Csak ezen az albumon hallható a VOLT Allstars + Zävodi Jelszó: LOVE című dala, amelyet Demjén Ferenc tiszteletére hazai sztárok adnak elő, és a 25. Volt himnusza, amit pedig a Punnany Massif jegyez. Eklektikus válogatás a Kispáltól a Wellhellóig a Halott Pénztől a Vad Fruttikig.

Íme a 25. Volt himnusza!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére