Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg... hova tűntek a fehéroroszok az ellenzéki sajtóból?

Békési Marcell

2020.09.13. 16:18

Véleménycikk.

„Nagy erőkkel vonult fel Minszkben a rendőrség és a hadsereg az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök vitatott újraválasztása ellen tüntetőkkel szemben vasárnap.” – ad róla tudósítást az MTI, szeptember 13-án, vasárnap délután negyed négykor.

A hétvégi, egyébként az amerikai BLM-zendülésektől eltérően valóban többnyire békés tiltakozók közül csak hétvégén 250-et rabosítottak Fehéroroszországban, és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a tüntetők, vagy a kormány hátraarcot vezényelt volna.

A hatóságok a minszki Függetlenség terét fémrácsokkal kerítették el, az aluljárókat is lezárták, a város központjában található Köztársasági Palota épületénél rendőrségi alakultok vonultak fel. A mellékutcákban fogolyszállító autóbuszok és további rendvédelmi erők várakoznak” – folytatja az MTI.

Azt tehát mindenképp elmondhatjuk, hogy Fehéroroszországban nemhogy nem csitultak az indulatok, lényegében még durvult is a helyzet, a kormánytól pedig egyre többen pártolnak el, nemrégiben a – liberalizmussal nehezen vádolható – fehérorosz ortodox egyház állt ki a tüntetők mellett, mire leváltották a pátriárkát.

A fehéroroszok jelentős része éppolyan konzervatív, mint az lengyeleké vagy litvánoké. Nem véletlen, hogy a tüntetést is szinte kizárólag konzervatív kormányok (Csehország, Lengyelország, Litvánia) támogatták.

Miért nem tudósít erről a függetlenobjektív média?

A legtöbb ellenzéki hírportál ontotta magából az oknyomozást a fehérorosz tüntetések kapcsán még augusztusban, szó szerint napi 8-10 cikkel látták el a nyájas olvasót, melyek mindegyikébe sikerült belecsempészni egy-egy jóízű viktorozást is.

Azóta viszont találtak jobb témát – az SZFE ügyét -, és most így hirtelen kihalt ezen lapok minszki szekciója. Mert igazából nekik tökmindegy.

Csak az volt a fontos, hogy gyűlölködjenek az olvasók. A cél az, hogy elérjék, hogy a gyűlöletszint a kormány irányába sose süllyedjen az ellenzéki keménymagnál egy bizonyos szint alá, és sosem a téma a fontos, mindig csak ez a cél.

És ezt láthatóan sikerrel végzik, miközben az átlag baloldali olvasónak nem tűnik fel, hogy minden kéthetente más miatt gyűlöli ugyanúgy a kormányt.

A 444-en négy darab releváns cikk született a témában szeptember első felében. Korábban óránként ennyi.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére