Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony a járvány elleni védekezés helyett halmozza a felelőtlen döntéseket

Magyar Nemzet, 888.hu

2021.04.01. 13:15

A pesti rakpart megnyitása, hosszú hétvégi tömegrendezvény és korai nyitási mozgalom – ez Karácsony Gergely Budapestje a járványhelyzet kellős közepén.

 

Deák Dániel, a XXI. század vezető elemzője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy

Karácsony Gergelynek vélhetően már kizárólag a baloldali előválasztás lebeg a szeme előtt, hiszen az információk és nyilatkozatok szerint jó eséllyel indulni fog a baloldali miniszterelnök-jelöltek versenyében.

Hozzátette, hogy látható, a főpolgármester saját népszerűségének növelését a járvány elleni védekezés elé helyezi például olyankor, amikor a harmadik hullám kellős közepén megnyitja a pesti rakpartot a gyalogosok előtt, aminek köszönhetően tömegek lepik el a Duna-partot.

Még az ismert toxikológus, Zacher Gábor is azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet”

– idézte fel elemzésében Deák Dániel.

Természetesen Karácsonynak nem ez az első felelőtlen döntése.

Ismeretes, hogy tavaly, az első hullám idején a budapesti idősotthonokban robbant be a járvány az elképesztően rossz higiéniai állapotok miatt, és mert a legalapvetőbb járványügyi szabályokat sem tartották be – idézte fel az elemző, hozzátéve: a baloldali főpolgármester akkor is tagadta a felelősségét, sőt a kormányra mutogatott.

Szerencsére volt olyan ötlete is, amit még csírájában sikerült elfojtani, például a március 15-ei hosszú hétvégére tervezett tömegrendezvény, amit végül az operatív törzs figyelmeztetése után mondott le.

Ugyanennek a felelőtlen népszerűség-hajhászásnak volt az eredménye a globális nyitás március eleji mozgalma, amit baloldali politikusok követeltek, aztán ugyanezek a politikusok pár héttel később azt kérték számon a kormányon, hogy miért nem szigorított korábban – foglalta össze az elemző.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére