Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 166
Riói hangulatban: a zöldborsós és a citromos palacsinta
2015.12.06. 12:45
Lányaink simán verték Tunéziát a herningi torna bemutatkozó meccsén, vasárnap Szerbia ellen játszanak, később pedig a házigazda Dánia, Montenegró, valamint Japán válogatottjával is megmérkőznek a csoportkörökben.
A világbajnokság egészen december 20-ig tart, így ha két csokimikulás és szaloncukor között kevésbé édes csipegetnivalóra is vágynátok a szurkoláshoz, ajánljuk figyelmetekbe az alábbi, kezdő szakácsok által is játszi könnyedséggel, gyorsan elkészíthető finomságokat. Hortobágyi húsos, amerikai, csúsztatott, csőben sült, kakaós, káposztás vagy vaníliakrémes változat után pompázzanak ezúttal a palacsinták a brazil zászló színeiben:
![]()
A fagyasztott zöldborsót kb. 2 percig főzzük forró vízben, majd miután leszűrtük, egy konyhai botmixer vagy turmixgép segítségével turmixoljuk össze a tejjel és egy csipetnyi sóval. Öntsük a keveréket egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a szódabikarbónát, majd a mixerrel dolgozzuk össze még egyszer alaposan (csomómentesre) a masszát. Végül kevés olajon süssük ki a tésztát.
![]()
![]()
A fentiekhez hasonló módon egy nagyobb tálban először keverjük össze a tojást a tejjel, a citromlével, a kurkumával és a sóval, majd ezután adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, hogy végül az egészet csomómentes tésztává dolgozhassuk össze. Nincs más hátra, mint hogy kevés olajon kisüssük az egyes palacsintákat, amelyeket akár koktélparadicsommal, spenóttal vagy pirított, fokhagymás gombával is tálalhatunk.
![]()
Válogatottunknak szép eredményeket, a képernyő előtt ülőknek pedig jó szurkolást kívánunk! Hajrá Lányok!
OLVASTAD MÁR?
Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 367























































































