Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs rajta jakuzzi, csak sok van belõle - mégis megy a metrópótlás

888.hu

2017.11.06. 18:48

A libsik olyannyira komolyan vették a budapesti apokalipszist, hogy szokásukkal ellentétben már reggel fölkeltek és kimentek terepre élõben közvetíteni a katasztrófáról.

Miután a libernyák független média évekig arról sipákolt, hogy milyen ramaty állapotban van a hármas metró, most épp azon megy a sivalkodás, hogy felújítják. Kapaszkodjon a nyájas olvasó ((c) TGM) erősen a fotőjbe: a felújítás miatt fennakadások lehetnek.

 

A libsik olyannyira komolyan vették a budapesti apokalipszist, hogy szokásukkal ellentétben már reggel fölkeltek és kimentek terepre élőben közvetíteni a katasztrófáról. A hármas metró helyett pótlóbuszokat indítani ugyanis olyan, mintha a Sandy és a Katrina összefognának és egyszerre söpörnének el 6-8 államot az Egyesült Államokban. Mint a mennyei mannát, úgy várják derék haladókáim, hogy legyen egy-két perces késés, egy járatkimaradás, vagy – borzalom! – forgalmi dugó alakuljon ki a pótlóbuszok miatt, ami amúgy sosem szokott lenni Budapesten.

 

Kémeim azt jelentették, hogy gyorsabban értek be a dolgozóba, mintha metróval mentek volna. Ezért a lázadó ellenállóknak minden szalmaszálba bele kell kapaszkodniuk. Juhász Péter például – állítólag – előállt azzal, hogy túlságosan besüt a nap a busz ablakán, illett volna fölszerelni a buszokat sötétítővel. Szeretnénk hozzátenni, hogy a buszok fedélzetén jakuzzi és seggmosó sincsen, úgyhogy lesz szíves a főváros ezeket haladéktalanul pótolni.

 

Remélem azért mindenki rá tudott hangolódni a haladó lelkiállapotra. Borzalom, ami Budapesten történik. Egy pillanatra elgondolkodtam azon, hogy haladókáim személyes sérelemként élik meg a lehetséges késést, mert nem érnek be a melóba – de aztán ezt, mint praktikus lehetetlenséget, elhessegettem.

 

Igaz, vannak olyan vidéki kistelepülések, ahol naponta két busz jár: egy reggel, egy este. És jóformán a helyieknek, ha máshová kell járniuk dolgozni, elmennek dolgozni a reggelivel és hazamennek az estivel. Mégsem tudósít minderről élő adásban az Index és a hvg.hu, pedig az érintettek minden bizonnyal telesírnák a független médiát – ja, nem!

 

Mindenesetre tanulságos, hogy mi éri el a haladó belpesti média ingerküszöbét. Épp Falusi kolléga emlékeztetett rá, aztán meg Kis János liberális filozófus a mindigellenzékiek lapjában, hogy a gyárbezárások, a munkahelyek megszűnése és az a jelenség, hogy a privatizáció lehúzta rólunk a gatyát is, normál üzem, sőt szükségszerűség, mint Marxnál a kapitalizmus összeomlása. Ezek nem foglalkoztatják a haladó médiát és éttermiséget, mert az fintorogva ugyan, de felül a pótlóbuszra és tíz perc alatt ott van vele a Starbucksnál.

 

Bónuszként a Momentum aranyifjai mehetnének még ki a megállókba problématérkép készítése céljából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére