Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Angela Merkel és az új európai politika

2015.09.30. 14:30

Nekem mindegy, hogy felelős vagyok-e a menekültáradatért, most már itt vannak”

– mondta állítólag Angela Merkel német kancellár a CDU múlt keddi frakcióülésén a vele vitázóknak a Welt tudósítása szerint.

Ha tényleg ezt mondta a Szelfimutter, és még mindig a helyén van, akkor ez az európai politika legfontosabb mondata. Alapvetés a megújuló európai politikához.

Azt jelenti, hogy az európai politikában többé nem kell felelősséget vállalni semmiért. Sem a rossz politikai döntésekért, sem a hibás helyzetfelismerésekért, sem az elcseszett stratégiákért. Azt jelenti, hogy Európa következmények nélküli hely lesz, a felelősség fogalmát kivehetjük a politikai szótárból.

Azt jelenti, hogy az európai politika végképp csak a politikáról fog szólni. Azt jelenti, hogy a „monnyonle-tüntetések” arrafelé is azok lesznek, amik: öncélú performanszok. Azt jelenti tehát, hogy minden ugyanúgy fog történni, mint eddig, csak most már értelmetlené válik „Európára”, az „európai értékekre” hivatkozni.

Nem mintha eddig sok értelme lett volna; legalábbis a habzó szájjal európázó véleményvezérek közül kettőt nem találni, aki ugyanazt értené a hivatkozott fogalom alatt. Ami nem is csoda, hiszen eddig még senki nem tudta megmondani, hogy pontosan mit is ért Európán, vagy a közös európai értékeken.

Angela Merkel mégis megváltoztatta az európai politikát. Szertefoszlik az emberjogi felépítmény, a politikai metafizika, ha így tetszik, hozzá kell szoknunk a nyelvjátékokhoz.

Például: 

- Honnan tudod, hogy ő menekült?

Szükségem van rá.

- Honnan tudod, hogy ő bevándorló?

Nincs szükségem rá.”

Ez történik most.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére