Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A félelem bére

888.hu

2016.03.22. 17:39

"A minap elfogták Salah Abdeslamot, ma már meg is bosszulták õt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmû: nem hagyunk békén titeket!" Nyíltan, nem túlcifrázva az ISIS egyik milicistája megüzente, hogy mi lesz.

Állandó gyomorgörcs és félelem. Gyomorgörcs, hogy mi van, ha éppen akkor arra járok, amikor… Félelem, hogy mi van, ha az apám, az anyám, vagy a gyerekem utazik azon a metrón…

Ezt a mindennapi gyomorgörcsöt és félelmet akarják Európában állandóvá tenni. Már a párizsi és a törökországi támadások is ezt a célt szolgálták. Csak akkor a tér, amiben támadtak még nem volt elég hétköznapi, vagy éppen európai. Egy kis lap szerkesztősége, vagy egy szórakozó hely „zárt” világa nem érte el a kellő hatást, még akkor sem, ha borzalmas mészárlások helyszínei voltak. Ahogy a török városokkal sem tudnak „azonosulni” az európaiak, még akkor sem, ha közülük áldozatokat szedtek a robbantások.  

Ami viszont ma történt, azzal már tényleg szíven találták Európát. Hétköznap, hétköznapi – nem mellékesen rendőrök és katonák által védett - helyeken ölnek meg iszlám harcosok hétköznapi embereket. Mégpedig az Európai Unió centrumában, Brüsszelben.

Ha ebből sem esne le, hogy mi a céljuk, akkor ott van a már idézett milicista üzenete. Nem hagyni békét nekünk. Állandóan ott legyen a félelem, hogy mi van, ha ma éppen az én városomban, vagy a gyerekem iskolájánál, netán a bérletpénztárnál, ahol sorban szoktam állni...

Elhinteni a félelmet a hétköznapokban. Hogy féljünk kilépni az otthonaikból. Féljünk metróra, buszra, repülőre szállni. Féljünk elmenni a munkahelyünkre, féljünk a munkahelyünkön maradni, féljünk onnan hazajönni. Féljünk beülni valahova, féljünk elmenni, bevásárolni. Egyáltalán, féljünk kimozdulni otthonunk biztonságosnak hitt falai közül.

Ha ezt a félelmet mindennapivá teszik, akkor nemcsak bezárnak a lakásainkba, házainkba, hanem a gazdaságunkat is gallyra vágják. Ha félünk elmenni pénzt keresni, vagy éppen költeni, akkor a gazdaság sem fog pörögni. Ha pedig nem megy a gazdaságnak, akkor az államnak sem lesz pénze a védelmünkre. Ha pedig nincs pénzünk megvédeni magunkat, akkor rabszolga sorba lehet taszítani egész Európát. A képlet tehát végtelenül egyszerű – mint egy ISIS harcos gondolkodása.

A megoldás sem sokkal bonyolultabb, ahol, és ahogy csak lehet, megállítani mindenkit, aki nem akar nekünk békét hagyni. Lehetőleg még Európa határainál…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére