Tovább terjeszkedik az Igazi Csíki Sör
2016.09.19. 15:08
Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa új üzemük átadásának alkalmával adott interjút a transindex.ro portálnak.
Elmondta, hogy az új üzem kapacitása háromszor akkora, mint az eddigié, és négyszer annyi sört tudnak most már előállítani, ami egy nap 40 ezer litert jelent.
Az a számításunk, hogy az új üzemnek köszönhetően már el tudjuk látni Székelyföldet, Erdélyt, és mivel ezelőtt három hónappal létrehoztuk a Csíki Sör Magyarországot is, ahol saját értékesítési csoportot hoztunk létre, ott is szeretnénk megkezdeni az árusítást"
— fejtette ki Lénárd.
A tulajdonos kiemelte, hogy a gyártási technológia nem változott, ugyanúgy nem pasztőröznek, és nem tartósítják a sört. Olyan mikrószűrési technológiával dolgoznak, amelyet elmondása szerint egy kicsit még jobbá is tettek, így a három hónapos szavatosságot nagy valószínűséggel legalább három és fél-négy hónapra tudják emelni. Nemcsak a technológia, de a méret szempontjából is maradnak a kézműves kategóriában.
Bővül a termékkínálat is, még idén szeretnének egy barna sört is piacra dobni, amit állandó terméknek szánnak. A mézes sörről Lénárd így nyilatkozott:
az, hogy megosztó volt, azt gondolom, hogy normális is, hiszen egy nagyon édes, de eléggé erős, 9 százalékos sörről beszélünk. Idén is valószínű, hogy akárcsak tavaly székelyföldi mézből fogunk főzni egy kis mézeset az ünnepekre. Szeretnénk állandó termékké kovácsolni ezt is, hiszen ennek is nagy hagyománya van, tudjuk azt, hogy már a hunok idejében is főztek mézsört."
Kora tavasszal fekete sörrel is próbálkoznak majd, de nem számítanak arra, hogy az új termékeikből különösen magas eladásokat fognak tudni felmutatni.
Az Igazi Csíki Sörnek jelenleg 3600–3700 magyarországi értékesítő pontja van, úgy, hogy egyetlen multival sem vették fel a kapcsolatot. Viszont Magyarországon nem fognak sört gyártani.
Már volt olyan megkeresés, hogy gyártsuk a sört Csepelen is, de azt gondolom, hogy a termelés részleges kihelyezése lenne a legnagyobb hiba. Beleesnénk a multinacionális vállalatok hibájába, gondolkodásába"
— jelentette ki a tulajdonos.
A vállalat első üzemének beindításakor alig több mint 30 alkalmazottal kezdték meg a termelést. A bővítésnek köszönhetően már több mint 100-an fognak a vállalatnál dolgozni.