Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tippek a sikeres állásinterjúhoz

Tóth Dalma

2016.05.14. 19:58

Az elsõ 30 másodpercben minden eldõlhet. Hogyan kelts jó benyomást?

Az első benyomás eldöntheti a sorsod egy állásinterjún. Mi most eláruljuk, hogyan alakíts ki pozitív képet magadról már az első alkalommal. 

Amikor belépsz az interjúztató helyiségbe, az első harminc másodpercben már szinte minden eldől. Ennek ellenére nem ez az első helyszín, ahol eldől a sorsod. Mielőtt belépnél a interjúszobába a recepciós az első ember, akivel találkozol. Õt mindenki ismeri és ő is ismer mindenkit, ezért legyél vele nagyon kedves.

Ha már beléptél az interjúztató helyiségbe és elkezdtetek beszélgetni, bemutatkozáskor legyél nagyon egyszerű és pozitív. Azokat a részeket emeld ki az érdeklődési körödből, a képzettségedből, a hobbidból , a karrieredből és az eddig elért teljesítményeidből, amelyek passzolnak a cég profiljához és az interjúztató(k)hoz. Arra fókuszálj ami releváns a jövendőbeli munkád szempontjából Az interjú nem arról szól, hogy mennyire vagy értelmes, vagy mennyire nagyszerű ember vagy, hanem arról hogy passzolsz e a munkához.

Bánj bölcsen az időddel. Ne mondd el szóról szóra azt, amit az önéletrajzodban leírtál magadról, de azért azt se vedd biztosra, hogy elolvasták a CV-d és emlékeznek a bemutatkozásodra.

Maradj kellően humoros. A nevetés, a mosolygás oldják a feszültséget és az interjúztatókban is kellemes érzés támad, ha visszagondolnak a beszélgetésetekre.

Úgy mutasd be magad, mintha egy idegennel most ismerkednél össze és barátságot akarnál kötni vele. Nem kell túlságosan kihangsúlyozni a szakmai tapasztalataidat. A munkaadók  habár szakértőt szeretnének, nem egy robotot keresnek. Ha még is több információra lesz szükségük, rá fognak kérdezni, akkor bővebben kifejtheted.

Az oké ha nem tudsz mondani magadról semmi különlegeset, de be kell bizonyítanod legalább azt, hogy a minimum követelményeknek megfelelsz.

Tűnj lelkes, motivált fiatalnak!

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére