Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sok a szexuális ragadozó a francia politikusok között

Horváth József György

2016.05.18. 16:28

Franciaországban egy újabb politikust érintõ, szexuális botrány van kialakulóban.

Öt évvel ezelőtt, szintén májusban jutott köztudomásra az IMF vezetőjéről, Dominique Strauss Khan-ról egy nemi erőszak kísérletéről szóló vád, miszerint egy New York-i szobalányt szándékában állt megerőszakolni. „DSK” ellen újabb vádak kaptak szárnyra, ami már csoportos nemi erőszakról szól. Az újabb ügyben egy belga prostituált azt állítja, hogy DSK és három másik férfi 2010 decemberében erőszakot követtek el rajta Washington DC-ben. Az állításokat részben megerősítette egy másik belga prostituált, aki azt mondja, tanúja volt a nemi erőszaknak. Feljelentést tenni ugyanakkor egyikük sem akart. Az ügyészek jelenleg vizsgálják az ügyet, és ezután döntik majd el, hogy erre is kiterjesszék-e a már folyamatban levő nyomozást. Dominique Strauss Khan azóta lemondott tisztségéről.

A napokban a francia nemzetgyűlés alelnöke, Dennis Baupin mondott le tisztségéről, méghozzá az őt érintő szexuális vádak miatt. Nyolc nő, ebből négy képviselő vádolta szexuális bűncselekménnyel, ezek azonban mára már elavultnak számítanak. A francia jogi rendelkezések szerint az e fajta bűncselekmények három év után elévülnek, a vádak pedig három évnél régebbi esetekről szólnak.

Miért éppen most derült erre fény? Ugyanis az a hír járja, hogy a környezetében dolgozó nők tudták, hogy Denis Baupin egy szexuális ragadozó. Ugyanakkor némi politikai vetület érezhető a dologban, mivel a vádlók között négy képviselő a Zöldekhez tartozó, egykori párttársai voltak. Denis Baupin pedig a jövő évi elnökválasztás miatti "stratégiai nézeteltérésekre" hivatkozva a közelmúltban kilépett a Zöldektől.

Az alelnök azt mondta, azért mondott le, hogy szabadon védekezzen az ellene koholt, hamis vádak ellen. Sőt, szándékában áll perre vinni vádlóit, hogy a bíróságon bizonyítsa ártatlanságát, meghurcolásáért pedig méltó büntetést kapjanak rosszakarói.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére