Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növelje lakásának, házának energiahatékonyságát, telepítsen megújuló energiaforrást 0%-os hitellel!

Nagy Gábor

2017.10.23. 00:01

Magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fûtési rendszerek korszerûsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hõszivattyúk vagy korszerû faelgázosító berendezések beépítésére.

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint. A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

A hitel 2017. április 24-től igényelhető országszerte az MFB Pontokon.

A tájékoztatás nem teljes körű, a hiteligénylést megelőzően kérjük olvassa el a részletes termékleírást (GINOP, VEKOP), illetve vegye fel a kapcsolatot az Ön számára legkönnyebben elérhető MFB Pont munkatársaival!

Ha az energiahatékonysági beruházáshoz hiteligénylést tervez, kattintson IDE. Itt elvégezheti az előzetes hiteligénylés jogosultsági vizsgálatot!

Hitelprogramok célja

A Hitelprogram célja a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

Beadhatóság dátuma: 2017. április 24. - 2022. december 31.

Hitelprogramok keretösszege

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel:

105,2 milliárd forint (a társasházak és lakásszövetkezetek által igényelt Kölcsönök összege nem haladhatja meg a Hitelprogram keretösszegének 25%-át).

VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel:

9,41 milliárd forint (a társasházak és a lakásszövetkezetek részére nyújtott Kölcsönök összesen nem haladhatják meg a Hitelprogram keretösszegének 25%-át).

Kölcsönfelvevők köre

Kölcsönfelvevő lehet

  1. 1. természetes személy,
  2. 2. társasház,
  3. 3. lakásszövetkezet.

Kamat: 0% / év

Kölcsön összege

Természetes személy kölcsönfelvevő esetén: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint.

Társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint.

Saját forrás: A Saját Forrás elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. A Saját Forrásba a lakás-előtakarékossági számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg bizonyos esetekben beszámításra kerülhet. A Hitelprogram során felmerülő adminisztrációs tevékenységek költségei, így különösen az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap másolata beszerzésének költsége, az értékbecslés díja, valamint az energetikai tanúsítvány és az ingatlanbiztosítás díja a Saját Forrás terhére is elszámolható.

Kezelési költség: Nem kerül felszámításra.

Rendelkezésre tartási jutalék: Nem kerül felszámításra.

Előtörlesztési díj: Nem kerül felszámításra.

Szerződésmódosítás díja: Nem kerül felszámításra.

A kölcsön futamideje: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év, amely az esetleges türelmi és rendelkezésre tartási idővel együtt értendő.

Rendelkezésre tartási idő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap.

Támogatható tevékenységek köre:

A támogatható tevékenységek körére vonatkozóan mind a természetes személy, mind pedig a társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetében részletes leírást tartalmaz a termékleírás az energiahatékonyság javítására és a megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek körét illetően is.

A pályázatok arculati előírásairól itt tájékozódhat.

A pályázatok részleteiről az alábbi linkeken olvashat:

GINOP-8.4.1/A-17

VEKOP-5.2.1-17

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére