Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon sok pénzünk maradt, jöhet az adócsökkentés

Bokor Gábor

2016.10.11. 12:38

Új rekordot ért el az államháztartás alakulása, gyakorlatilag nincs már hiány, így további adócsökkentésre is számíthatunk.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfői közleményéből látható, hogy az első őszi hónapban 271,6 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás. További jó hír, hogy a kilenchavi hiány 2,4 milliárd forintra apadt, ami másfél évtizedes rekordnak számít.

A szakértők szerint ennek köszönhetően javult az állam pénzügyi mozgástere, aminek következtében enyhülhetnek a közterhek. 

Erre megvan a szándék. A költségvetés kedvező alakulása hozzájárul az adósságcsökkentéshez, ami a jövőben lefelé szorítja a kamatkiadásokat, de tér nyílhat az adómérséklésre is"

– mondta Adorján Richárd, az NGM költségvetésért felelős helyettes államtitkára az M1 műsorában. 

A helyettes-államtitkár szerint azért lehet másfél évtizedes rekordon az adat, mert megérkeztek az uniós támogatások előlegei a költségvetésbe.

A pozitív adatok miatt a két legnagyobb hitelminősítő, a Fitch Ratings és a Standard & Poor's is a befektetésre ajánlott kategóriába helyezte Magyarországot.

A minisztérium továbbá arra is rámutatott, hogy az államháztartás kedvező helyezte mellett apad az államadósság, miközben a gazdasági növekedés meghaladja az uniós átlagot, ráadásul a rendszerváltás óta nem volt annyi embernek munkája, mint most.

(Magyar Idők

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére