Menjetek sörözni
2015.10.18. 21:45
Szeretjük a sört. Van is miért.
Egészséges és természetes alapanyagokból készül: komlóból, élesztőből, vízből, malátából meg miegyébből. A búzasör például búzából is.
Mivel több mint 90 százalékban vízből áll, így még a szomjat is oltja. Van benne minden jó: B-vitamin, ezen belül niacin, riboflavin, B6-vitamin és folsav. S minden a lehető legfaszagányosabb arányban: káliumból sok, nátriumból kevés, ez így jót tesz az egészséges vérnyomás fenntartásának. Van benne némi kalcium és sok magnézium, a komlóban lévő anyagok pedig megakadályozzák a csontokban a kalcium lebomlását. A sörben oxidációs folyamatokat gátló anyagok is vannak, így szerepe lehet a rákkal szemben folytatott küzdelemben is. A komlóban lévő oxidációt gátló anyagok (flavonoidok) elsősorban a gyomor-bélrendszeri daganatok, a mellrák (hajrá lányok!) és a pajzsmirigyrák leküzdésében játszhatnak szerepet. Emellett szíverősítő, és csontritkulást megelőző hatásuk is van. A sörfogyasztás véd a Helicobacter pylori-val szemben, ami egy olyan baktérium, amely gyomorfekélyt okoz és a gyomorrák kialakulásának kockázatát is növeli. A sör oldható ballasztanyagokkal is ellátja a szervezetet, amelyek az árpamaláta sejtjeinek sejtfalaiból származnak. A sör segíti az egészséges bélműködést, pozitív hatással van az emésztésre, és a tápanyagok felszívódására, és csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.
Kösszönjük webbeteg.hu, de mindaz, amit eddig olvastatok, csak egy jó kis ideológia.
Bár azt sem vetjük meg, de sört önmagáért szeretjük. Nem vagyunk mi ideológusok.

Ma már nemcsak a bajor kolostorokban gyártják, és van belőle szűrt (igya, aki akarja) és szüretlen is (mi a szüretlenre esküszünk). Állítólag 4-7 Celsius fokon kellene fogyasztanunk, de úgy isszuk, ahogy kapjuk. Nem vagyunk válogatósak, vagy mégis.
Kedvencünk: Rizmájer Búza
Ünnepnapokon: Horizont Japán Búzasör
Ha fáradtak vagyunk: csapolt Hoegaarden.
Mi például most elmegyünk sörözni, sziasztok.























































































