Készíts te is egyszerû és rémisztõ ételeket a halloweeni bulira!
2016.10.30. 08:58
Ötletes és egyszerű, tökéletes ropogtatnivaló halloweeni partikra.
Mi kell hozzá?
500 gramm liszt
260 gramm pocukor
200 gramm margarin
1 db tojás
12 gramm vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál mandula aroma
50 szem egész, hántolt mandula
Hogyan készítsem el?
Teljesen egyszerű, kezdőknek is ajánljuk. A porcukrot, a margarint, a tojást, a vaníliát egy tálban jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sót, a sütőport és a lisztet. Ha jól összegyúrtuk, akkor állni hagyjuk: betesszük a hűtőbe fél órára. Ha letelt a 30 perc, akkor kivesszük a hűtőből a tésztát, kis darabokat csípünk belőle és vékonyra sodorjuk őket ujj alakot formázva. Mivel sütés közben kicsit megdagad a tészta, ezért a kisujjadnál nagyobbat ne csinálj. Az ujjak egyik végére félbevágott mandulaszemet rakunk, azok lesznek a "körmök". Az elkészített ujjformákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 15 perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Tipp: Ha a tésztához zöld ételszínezéket adsz még hangulatosabb boszorkányujjakat készíthetsz! Ha rémisztőbbé szeretnéd tenni, akkor piros cukoríróval körbehúzhatod a körömágyakat, ha kihűlt a süti.
Ezt tényleg nem tart sokáig elkészíteni, még is jól mutat!
Mi kell hozzá?
1 csomag leveles tészta
12 darab virsli
1 tojás
egész bors, szegfűszeg vagy csak mustár a szemek elkészítéséhez
Hogyan készítsem el?
Kivesszük a hűtőből a leveles tésztát 10 percig állni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A virsliket "befáslizzuk" a tésztával, de az egyik végén egy kisebb részt hagyj ki, mert ott lesz a múmia szeme. Ha kész vagy velük, rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük a múmiákat. Ha készek és kihűltek, akkor elkészítheted a szemüket. Használhatsz hozzá borsot, szegfűszeget vagy mustárt.