Kamu volt rákkeltõ húsokról szóló tanulmány
888.hu
2015.11.26. 18:51
Egy hónappal ezelõtt mindenki arról a WHO-tanulmányról beszélt, ami szerint a feldolgozott hústermékek és a vörös hús rákkeltõ hatású. Na, ez kamu.
Két magyar szakértő közleményt adott ki az október 26-én nyilvánosságra került kutatással kapcsolatban. A sajtóban megjelentekhez képest a hatalmas felháborodást kiváltó tanulmány a Nemzetközi Rákkutató Ügynökségtől, vagyis
nem a WHO-tól származik.
Az Egészségügyi Világszervezetre való hivatkozás miatt a legtöbben kész tényként kezelték az állítást, miközben a szerzők nem hivatkoznak semmilyen új eredményre. A magyar szakértők szerint
a tanulmány nem tudományos színvonalú, megalapozatlan és ártalmas.
Úgyhogy mindenki nyugodt szívvel egye csak meg este a téliszalámis szendvicsét.
EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
OLVASTAD MÁR?
MÉG TÖBBET SZERETNÉK