Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 166
 

Így mentjük meg a Földet

2015.10.01. 16:10

Ha eddig azt gondoltad, hogy csak Bruce Willis mentheti meg a Földet egy végzetes aszteroidától, van egy jó hírünk: nélküle is menni fog.

Az AIDA (Asteroid Deflection & Assessment- aszteroida eltérítés és értékelés) akcióterv a NASA és az Európai Ûrügynökség együttműködéséből született. A misszió két kisebb, műhold méretű távműködtetésű űrhajót küld a Didymoon nevű aszteroidához. Az aszteroida nem jelent veszélyt bolygónkra, de kísérletezésre tökéletesen megfelel. A misszió célja ugyanis az, hogy tanulmányozza az aszteroidák pályáját, összetételét és az eltérítésük lehetőségeit.

Az űrhajókat 2020 októberében lövik fel, és 2022 májusában érik el a tojás alakú Didymoon aszteroidát.

Míg az egyik űrhajó eltérítő szondát lő ki az objektumra, addig a másik az eltérítés folyamatát vizsgálja az aszteroida körül keringve. Az akció részleteit a lenti videóban nézhetitek meg.

Ha az akció során sikerül kidolgozni az aszteroidák biztonságos eltérítésének módját, akkor a közeljövőben sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat az űrből érkező objektumokkal szemben.

Ha öt éven belül mégis beütne a gebasz, akkor még mindig ott van az öreg Bruce, hogy megoldja a problémát.

 

via GIPHY

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?


Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 367
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére