Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hányszor szexeljünk, hogy boldog legyen a párkapcsolatunk?

Tóth Dalma

2017.01.31. 17:12

Mi számít ideálisnak, ha szexrõl van szó?

A szex jó hatással van az egészségünkre, és mivel oxitocint szabadít fel a testünkben, jó érzést is kelt bennünk. Szóval, miért ne csinálnánk minél többször? Sajnos az embernek hiába van párja, ha mindkét félt sokszor elszólítja a kötelesség, akkor kevés idő marad egymásra, a szex mennyisége is csökken. Az előre betervezett együttlét pedig nem olyan, mint amikor spontán egymásnak estek.

Ti mire tippeltek, heti hány szextől lesz boldog a kapcsolat?

A legfrissebb tanulmány szerint bőven elég a heti egy alkalom, ahhoz, hogy boldogok legyünk, szóval az emberek sokszor valótlan elvárásokat támasztanak egymással szemben a szex terén. A kutatók szerint nem kell annyiszor csinálni ahányszor csak lehetséges. Ha elfogadjuk a szex mennyiségét, nem pedig arról álmodozunk, ami nincs – például a naponta többszöri szexről – akkor a heti egyszeri összebújással boldog lehet az egyén, és a kapcsolat is harmonikus lehet. Hiába kényeztetik egymást a párok hetente többször, ugyanolyan boldogok lesznek, mint akik csak heti egyszer csinálják.

A kutatásban a Toronto Missuaga Egyetem szakértői három korábbi tanulmányra támaszkodtak. A tanulmányok közel 28 ezer ember szexuális szokásait vizsgálták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére