Eltûnnek az ehetetlen virslik a boltokból
888.hu
2016.07.29. 14:28
Húsipari hulladék helyett mostantól valódi hús kerülhet a virslikbe. A Magyar Élelmiszerkönyv módosításának köszönhetõen ugyanis a termékek címkéin feltüntetett húsmennyiség arányába nem számíthatják bele a gyártók a csontokról mechanikailag lefejtett mellékterméket.
A virsli néven árult undormánynak egy 2016-os kormányhatározat vetett véget. A Napi összegyűjtötte a leglényegesebb változásokat.
Virsli fronton ezek a változások várhatóak:
- A virslikben és párizsikban 51 százalékra nő a hústartalom, szemben az eddigi 40 százalékkal.
- A krinolinnál 55 százalékra kell növelni a hústartalmat az eddigi 40 százalékról.
- A Zala felvágottnál 50-ről 60 százalékra emelkedik a hústartalom.
- A csemege debreceninél 45-ről 55 százalékra, a sütni való kolbásznál 50-ről 65 százalékra kell növelni a hústartalmat.
- A valamennyi felvágottnak a jövőben legalább 50 százalékban húsból kell készülnie.
- Az új előírások szerint a szalámik (köztük a téli szalámi), valamint a parasztkolbász és a sütni való kolbászba nem kerülhet rekesz vagy rágóizom.
(MTI, Napi, Magyar Idők)
EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
OLVASTAD MÁR?
MÉG TÖBBET SZERETNÉK