Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltûnnek az ehetetlen virslik a boltokból

888.hu

2016.07.29. 14:28

Húsipari hulladék helyett mostantól valódi hús kerülhet a virslikbe. A Magyar Élelmiszerkönyv módosításának köszönhetõen ugyanis a termékek címkéin feltüntetett húsmennyiség arányába nem számíthatják bele a gyártók a csontokról mechanikailag lefejtett mellékterméket.

A virsli néven árult undormánynak egy 2016-os kormányhatározat vetett véget. A Napi összegyűjtötte a leglényegesebb változásokat.

Virsli fronton ezek a változások várhatóak:
  • A virslikben és párizsikban 51 százalékra nő a hústartalom, szemben az eddigi 40 százalékkal.
  • A krinolinnál 55 százalékra kell növelni a hústartalmat az eddigi 40 százalékról.
  • A Zala felvágottnál 50-ről 60 százalékra emelkedik a hústartalom. 
  • A csemege debreceninél 45-ről 55 százalékra, a sütni való kolbásznál 50-ről 65 százalékra kell növelni a hústartalmat.
  • A valamennyi felvágottnak a jövőben legalább 50 százalékban húsból kell készülnie.  
  • Az új előírások szerint a szalámik (köztük a téli szalámi), valamint a parasztkolbász és a sütni való kolbászba nem kerülhet rekesz vagy rágóizom. 

(MTI, Napi, Magyar Idők) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére