Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyél halat, mert jó falat!

888.hu

2015.11.28. 09:37

Egyre több halat ehetünk majd, egyre olcsóbban, így egyre tovább élhetünk.

A hal az egyik legegészségesebb étel: kevés benne a koleszterin, viszont annál több az A, B2, B6 és a D vitamin, valamint a foszfor, vas, kálium és a kálcium is. Szóval nincs érvünk ellene.

A magyar emberek többsége mégis nagyon kevés halat fogyaszt. Míg egy átlagos EU-polgár évente körülbelül 25-26 kilogramm halat eszik, ezzel szemben egy magyar átlagosan mindössze 5,2 kilogrammot.

Soha, vagy legfeljebb karácsonykor

De sokan – a hazai lakosság 8,2 százaléka – egyáltalán nem eszik a kis kopoltyúsokból, több mint 11 százalék pedig évente csak egyszer eszik a halat. Az elmúlt években – az egészséges életmód kampányoknak köszönhetően – a heti rendszerességgel halat fogyasztók aránya már 12,6 százalékra duzzadt, de az emberek 31,6 százaléka még mindig csak néhány alkalommal eszik halat.

Ezt még az EU is támogatja

A kormány a fejénél ragadná meg a problémát, és egy új halászati program indítását tervezi, az Európai Unió támogatásával. A Magyar Idők információi szerint az Európai Bizottság már december elején jóváhagyhatja a programot, amivel összesen 15 és fél milliárd forintot fordítanának a tógazdaságok fejlesztésére, az akvakultúrák és az innovatív technológiák elterjesztésére illetve bevezetésére a haltermelés piacán.

Kapj rá!

De nem elég, hogy van, meg is kell enni!

A termelés fejlesztése mellett a fogyasztási szokásoknak is meg kell változniuk ahhoz, hogy több halat vegyünk, és több halat együnk. Ezért a fejlesztésekkel egy időben egy másik kampány is indul, amelyben a halászlén és a hecken kívül megkóstolhatunk még jó néhány módon elkészített, a nagyközönség számára kevésbé ismert halfélét is.

(MTI, Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére