Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy havi fizetésébõl karácsonyozik a magyar

888.hu

2015.12.10. 19:23

Nem csoda, hogy a karácsony anyagilag a legmegterhelõbb idõszak az évben, hiszen közel egy havi átlagkeresetünk megy rá az ünnepre. Egy átlagos család ugyanis 132 ezer forintot fordít az elõkészületekre - derül ki a CIB Bank felmérésébõl.

Nem csoda, hogy a karácsony anyagilag a legmegterhelőbb időszak az évben, hiszen közel egy havi átlagkeresetünk megy rá az ünnepre. Egy átlagos család ugyanis 132 ezer forintot fordít az előkészületekre - derül ki a CIB Bank felméréséből.

A legtöbb pénz ajándékokra megy el, a maradékból fedezzük az ünnepi körítést. Átlagosan 7500 forintot fordítunk egy ajándékra és 7 embert lepünk meg. De itt nagy az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább ajándékok közt.

A kiadásokat sokan a tartalékaikból fedezik (32 százalék) vannak, akik pedig havi fizetésükből állják az ünnep költségeit. A felmérés szerint jelentős azok száma is, akiknek se tartalék, a se fizetése nincs elég a megterhelő kiadásokra, és hitelből ünnepel.

Többen előre gondolkoznak, és a válaszadók 45 százaléka már 4 hónappal az ünnepek előtt elkezd spórolni a nagy kiadásokra.

A felmérés szerint a családok 92 százaléka állít fát, ennek harmada (32 százalék) műfenyő. Ennél kicsit magasabb azok száma, akik ajándékot is vesznek (93 százalék). Az ünnepi menüben is tartjuk a szokásokat. A legtöbb asztalra kerül bejgli (65 százalék), töltött káposzta (58 százalék) és halászlé (49 százalék).  De a válaszadók harmada új ételekkel is kísérletezik ilyenkor. A legtöbben pihenésre és a kulináris örömökre fordítják az ünnepi szabadidőt.

(VG, KSH)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére