Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezár, így terjeszkedik az orosz bank

888.hu

2015.12.14. 21:59

A Sberbank hét vidéki és hat budapesti fiókját zárja be. Az orosz tulajdonú bank vezetése szerint nem vonulnak vissza, sõt, így akarják erõsíteni hazai piaci pozíciójukat.

A Sberbank a fővárosban a zuglói, Ráday utcai, Üllői úti, Teréz körúti, Törökvész úti és Egyetem téri fiókjait január 16-tól, vidéken a békéscsabai, egri, mohácsi, bajai, keszthelyi, sárvári és dunakeszi fiókjait december 12-től bezárja. A pénzintézet vezetői szerint szó sincs kivonulásról, egyszerűen alkalmazkodnak a hosszú távú piaci trendekhez, és így akarják erősíteni a magyar piaci pozícióikat. A Sberbank szerint ugyanis a jövő nem a bankfiókok üzemeltetésében, hanem "az azonnali és biztonságos digitális megoldásokban" rejlik; ennek érdekében pedig a teljes banki folyamatot digitalizálni akarják.

A bank "optimalizál", és csak a  a könnyen megközelíthető és nagy kihasználtságú fiókjait hagyja nyitva. A fiókbezárás közleményük szerint nem érinti az ügyfelek pénzügyeit.
A digitális átállás a legújabb divat a bankoknál: a mobil pénztárcák, qr-kódok, költési szokások digitális nyomai alapján összeállított hitelajánlatok, instant és digitális bankolási appok egyre Az alkalmazás-fejlesztések, a digitális ügyintézés terjedése a nagyobb bankoknál presztízs-értékű, a kisebbeknél a túlélés egyik záloga: a fizikai fiókhálózat felszámolásával költséghatékonyabbá, versenyképessé tehetik a működést.
 
A Sberbank Magyarország Zrt. fő tulajdonosa, az orosz állami Sberbank szerint az orosz gazdaság teljesítménye jövőre sem javul, folytatódik a recesszió. A kormány előrejelzése szerint a GDP idén 3,7-3,9 százalékkal csökken – ez az első éves szintű visszaesés 2009 óta. A Sberbank vezetője jövőre sem vár érdemi javulást, és arra számít, hogy a bankszektorban is nagy átalakulások lesznek. Az Oroszországban működő bankok 10 százaléka elveszítheti működési engedélyét; "a reformok halogatásának minden napja meghosszabbítja a válságot" – mondta a bank vezetője néhány napja egy moszkvai fórumon.

(Index, Portfolio, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére