Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezár az ország legnagyobb spermabankja

888.hu

2016.01.08. 08:23

Már-már egy jó kis ponyvaregény története is lehetne az illegális szervkereskedelemmel vádolt spermabank, de nem errõl van szó.

Már-már egy jó kis ponyvaregény története is lehetne az illegális szervkereskedelemmel vádolt spermabank, de jelen helyzetben ez nem a fikció, hanem a valóság. Ugyanis a Krio Intézet, az ország legnagyobb spermabankja azután szüntette be tevékenységét, hogy az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) tavaly nyáron vizsgálatot indított, majd feljelentést tett a cég ellen illegális szervkereskedelem miatt. 

Az ügy háttere szerint az OTH tavaly márciusban arról értesült, hogy Dániából genetikailag hibás donorspermiumok kerültek Magyarországra, ekkor derült fény arra, hogy a Krio Intézet 2013-óta hímivarsejteket importál Dániából.

A Magyar Időknek nyilatkozó Takács Zsuzsanna, a Krio Intézet megbízott főigazgatója azt mondta, azért Dániából hoztak spermát, mert ott még a magyarnál is szigorúbb az adományozók vizsgálata, de erről a tevékenységről az éves adatszolgáltatás keretében rendszeresen tájékoztatták az OTH-t.

A hivatal álláspontja azonban az, hogy Magyarországon tilos a hímivarsejtek importja, a Krio pedig kijátszotta ezt a tiltást.

Bár a nyomozást megszüntették, de a féléves eljárás alatt a Krio nem foglalkozhatott donorsperma-gyűjtéssel, és a meddőségi klinikák sem vehettek át külföldi hímivarsejtet. Emiatt csak korlátozottan tudtak mesterséges megtermékenyítést végezni, ezért több meddő pár is az ombudsmanhoz fordult.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére