Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beverte a fejét és emiatt 20 év után visszanyerte a látását egy nõ

888.hu

2016.05.07. 18:48

Egy látássérült nõ visszanyerte a szeme világát, miután elesett floridai otthonában és beverte a fejét.

Egy látássérült nő visszanyerte a szeme világát, miután elesett floridai otthonában és beverte a fejét.

Mary Ann Franco 1993-ban vesztette el a látását. Egy autóbalesetben megsérült a gerincoszlopa, és a látásért felelős idegpályák olyan súlyosan károsodtak, hogy a nő megvakult. Szokatlan módon egy újabb baleset kellett ahhoz, hogy visszanyerje szeme világát.

Épp a nappaliból szerettem volna átmenni a másik szobába, amikor megbotlottam egy cserépben. Az esés közben bevertem a fejem hátulsó részét valamibe, majd elterültem a földön"

– mondta a 70 éves hölgy.

A hölgy nyakát meg kellett műteni és az operáció után a kórházban lábadozott. Amikor felébredt az altatásból, akkor döbbent rá, hogy visszanyerte a látását.

Én voltam a legboldogabb nő a világon. Csodás volt. Mindenki bejött a kórterembe, ahol feküdtem és mondták nekem, hogy kész csoda vagyok!"

– mesélte lelkesen a hölgy.

Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt. Dr. John Afshar idegsebész, aki a műtétet a végezte, azt nyilatkozta, hogy csoda történt, mert a beavatkozás során nem csináltak semmit a látóidegekkel. Az orvos kijelentette, hogy nem tud tudományos magyarázattal szolgálni az esetről.

Feltételezések természetesen vannak. A legvalószínűbb ami történhetett, hogy az agy látásért felelős központját behálózó artériákra volt valamilyen hatással a 20 éve történt baleset, és a műtét után helyreállt a terület vérellátása. A beavatkozás során véletlenül kidugulhatott egy elzárt artéria.

A hölgy vallásos és isten művének tekinti azt, ami történt.

Minden olyan kicsinek tűnik számomra. Amikor nem láttam semmit és csak a többi érzékszervemre hagyatkozhattam, akkor sokkal nagyobbnak tűnt  a szobám. Nemrég elmentem egy látásvizsgálatra és az orvos azt mondta, hogy meg kellene műteni mindkét szemem, mert szürkehályogom van. Inkább nemet mondtam. Most, hogy újra látok, nem akarom, hogy hozzányúljanak a szemeimhez."

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére