Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

8 érdekesség a télrõl

Sümeghi Lóránt

2015.12.23. 18:02

Tél minden évben van, ebbõl kifolyólag nem nagyon gondolunk bele, mennyi érdekességet rejt az év leghidegebb idõszaka.

A föld felszínén nem mindig ugyanazokban a hónapokban jön el a hideg időjárás világszerte, azonban független attól, hogy az északi vagy a déli féltekén élünk, mindannyian vártuk már a telet egy-egy forró nyár után.

 

1. Elég sok hó esik világszerte

Bár hazánkban egyre ritkábban látni fehér karácsonyt, ennek ellenére világszerte elég sok hó hull még most is. A hivatalos mérések szerint évente átlagosan egy szeptilliónyi (1042) hókristály pottyan az égből. 

2. Veszélyesek a téli hónapok

Az Egyesült Államokban több amerikai betegszik meg és veszti életét a gyakran extrém hidegek miatt, mint a nyári aszályok és forróság okozta kiszáradás következtében.

3. Mekkora a legnagyobb hókristály?

Észak-Amerikában egy majdnem 30 centiméter átmérőjű hókristályra bukkantak 1887-ben, amely mérete miatt be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A rekord azóta sem dőlt meg. 

4. Elég hideg van az Antarktiszon

A földön mért valaha legalacsonyabb hőmérsékletet az orosz, vosztoki bázison mérték, az Antarktisz területén.  A speciális hőmérő mínusz százhuszonhét Celsius fokot mért.

5. A felnőtt tartalmak télen a legnépszerűbbek

A Google keresési statisztikái szerint a különböző szexuális tevékenységekre irányuló keresőszavak leggyakrabban  télen kerülnek be a keresőmotorba. Így nem is olyan meglepő, hogy általában ősszel születik a legtöbb gyermek. 

6. A nők azt szeretik ha télen meleg a lakás

Egyes felmérések szerint a nők harminc százalékkal nagyobb eséllyel érik el az orgazmust, amennyiben nem fázik a lábuk a takaró alatt. Senkinek sem ajánljuk, hogy hűvös lakásban töltse a karácsonyt.

7. Egyes állatok képesek kültakarójuk színét is megváltoztatni télen

A sarki róka, a sarki nyúl, a hermelin és az alpesi hófajd is hófehér kültakaróra vált, amint leesik az első hó. 

8. Az óvszerek is ekkor fogynak leginkább

Több mint kétszer annyi óvszer fogy  karácsony és újév között, mint a tavaszi, nyári vagy őszi időszakokban mért hetekben. Reméljük a lányok lábai nem fáztak!

(Random History)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére