8 dolog, amit biztos nem tudtál a sörrõl
2016.08.05. 21:58
Ha túl sok a hab az a baj, ha túl kevés, az is baj. A tökéletes habmennyiség eléréséhez a poharat is meg kell dönteni 45 fokban, majd, ahogy egyre több és több nedű van a pohárban, lassan függőleges helyzetbe kell állítani.
Ha csak pár Celsius-fokkal eltér a főzési hőmérséklet a szükségestől, akkor nemcsak a sör színe, de az íze is nagyban megváltozhat.
Bár nem elsősorban arra való, hogy berúgjunk tőle, ha fogyasztás előtt egy ideig jeges tálba rakod, sűrűbb lesz egy kicsit, az alkohol/térfogat aránya megnő és így könnyebben becsiccsenthetünk tőle.
A hidegháború során tudósok nukleáris bombákat dobtak sörre és szódára, hogy megvizsgálják, mi történik velük egy atomtámadás során. Arra a megdöbbentő eredményre jutottak, hogy az epicentrumtól legalább 400 méterre lévő és sérülésmentes söröket biztonságosan el lehet fogyasztani.
Rettenetes fóbiájuk van az úgynevezett cenosillicaban szenvedőknek. Õk ugyanis az üres korsó látványától irtóznak.
Egy főre lebontva a csehek isszák a legtöbb sört a világon. Messze leelőzik a többi országot, hisz évente 150 liter üdítő nedűt fogyasztanak el a csehek fejenként.
A legrégebbi sör, amit találtak, körülbelül időszámításunk előtt 9500 évvel készült.
Nincs több kifogás a sör fogyasztása ellen, hisz egészséges. Sok szilíciumot tartalmaz, ami elősegíti a kalcium csontokba és szövetekbe való lerakódását.