Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van-e szájkosár Gyurcsányon?

Horváth K. József

2020.05.21. 19:30

Na, most akkor lehet szabadon beszélni a parlamentben, vagy „szájzártörvény” van?

Ezt a kérdést teszi föl Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Mellékel egy videót, amelyen Gyurcsány Ferenc két állítást fogalmaz meg. Az első hétfőn hangzott el a parlamentben, a második szerdán, mikor a Demokratikus Koalíció elnöke vidékre autózott, s a gépkocsiban mondta el aktuális monológját.

Akkor lássuk részleteiben:

Hétfő:

„Amit csináltak a szájkosártörvény alkalmazásával, az egészen embertelen, s önök ezt tudják.”

Szerda:

„S legalább egy dolgot lehet a parlamentben is megtenni: szabadon beszélni.”

A két állítás ugye egymásnak éppen az ellenkezője. Gyurcsány szerint hétfőn még tilos szabadon beszélni, mert a kormány szájkosarat tett a politikusokra, szerdán viszont már annál inkább. Még a parlamentben is. Miközben semmi nem történt. A szájkosarat a kormány azóta sem vette le senki senkiről. Lehetetlen lett volna, mivel Gyurcsány szerint se tette föl.

Ezek után nem lehet nem idehozni Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz író kommunistákkal kapcsolatos jellemzését. Az, hogy most liberálisnak hívják magukat, lévén ez szalonképesebb, az mindegy, a lényegen semmit nem változtat, ezért ne zavarjon meg senkit. Orbán Viktor februári évértékelőjében pontosan fogalmazott, amikor azt mondta: „liberális nem más, mint diplomás kommunista”. (Bár Gyurcsány diplomáját elvitte a cica, majd két évtizede keresik…)

Nos, akkor Gyurcsány briliáns „liberális” produkciója kapcsán olvassuk újra Szolzsenyicin kommunista-jellemzését:

„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Ezért nagyon jogos Kocsis Máté kérdése: „Na, most akkor lehet szabadon beszélni a parlamentben, vagy „szájzártörvény” van?”

Legyünk óvatosak, hiszen Gyurcsány holnap is beszélni fog, meg holnapután is. Itt az újabb bizonyság, hogy szavai mennyit érnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére