Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is lehet pálinkát fõzni otthon!

2015.11.24. 17:34

Szép nap ez a ami, ugyanis megmarad a magán pálinkafőzés jogintézménye.

Egyszerűbben fogalmazva: továbbra is lehet főzni otthon a házit.

Persze nincs öröm üröm nélkül, mivel az Országgyűlés legkirályabb nevű bizottságának a szőlő- bor- pálinka albizottságnak ülésén közölték, hogy a magánfőzés minimális költség és adminisztrációval jár majd.

Palotai Kinga a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője kedden el is árulta a részleteket, amik nélkül nem kezdhetünk neki saját nedűnk főzésének.

Bevezetik a párlat-adójegyet.

Egy adójegy 700 forintba kerül, és évente minimum 5, maximum 86 darab vásárolható belőle a vámhatóságtól. Egy párlat-adójegy egy liter párlat előállítására jogosítja a magánfőzőt. Tehát minimum 5 litert mindenkinek le kell főznie.

A főosztályvezető mindenkit figyelmeztet: a főzőberendezést továbbra is regisztrálni kell a helyi önkormányzatnál.  Ezenkívül szükséges különféle nyilatkozatokat is megtenni, ha  magánfőzők akarunk lenni. Ilyen például, hogy a magánfőző gyümölcstermesztőnek minősül, és saját alapanyagból állítja elő a párlatot.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére