Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar Bálint kínai kommunistáknak tartott elõadást a korrupcióról

888.hu

2016.07.08. 13:28

A "Maffiaállam felemelkedése Magyarországon" címmel tartott elõadást Magyar Bálint Kínában. Vajon ki tárhatná fel hitelesebben a korrupció mûködését, mint Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc egykori SZDSZ-es oktatásügyi minisztere.

Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak"

– nyilatkozta Medgyessy Péter volt miniszterelnök a leváltása után, 2004-ben.

Magyar Bálint volt SZDSZ-elnök, az első Gyurcsány-kormány tagja a Kínai Kommunista Párt meghívására tartott előadást a "Fidesz maffiaállamáról". A Kínai Társadalomtudományi Akadémia június 28-án rendezett konferenciát Kormányzás és antikorrupció – Az orosz és kínai helyzet összevetése címen.

Magyar volt az egyedüli európai előadó a konferencián, egyszersmind talán a leghitelesebb is, hiszen annak idején karnyújtásnyi távolságból nézhette a korrupció működését. Vélhetően a miniszteri és államtitkári feladatok betöltése közben képezte át magát korrupciókutatóvá.

Abban, hogy 2010-ben az MSZP-SZDSZ-rendszer összeomlott, ennek [a korrupciónak] nagy szerepe volt"

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére. Ám hangsúlyozta, hogy a balliberális rendszerre a korrupció két alsóbb szintje volt jellemző. Ilyen volt például a hálapénz rendszere, de megjelentek gazdasági csoportok is, amelyeknek valóban sikerült rátelepedniük bizonyos állami forrásokra.

A politikus arról panaszkodott a Magyar Nemzetnek, hogy azért is örült a külföldi felkérésnek, mert itthon nem kap sok meghívást. Ez utóbbi megjegyzés talán üzenet lehet Kálmán Olga számára, akinél legutóbb egy hónapja tett jelenést Magyar Bálint. Számítunk rá, hogy a műsorvezető asszony eleget tesz ennek az informális kérésnek.

(Magyar Nemzet)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére