Le kell tennünk a sült krumpli diétáról
2015.09.25. 20:40
A harvardi közegészségügyi iskola tudósai még arra is rájöttek, hogy különböző gyümölcsöknek és zöldségeknek eltérő hatása van a testsúlyra.
Ugyanis a burgonya tele van keményítővel, és nagyon alacsony a víztartalma.
A fekete áfonya viszont nagyon jó kiindulási pont lehet, ha az ember fogyni szeretne.
Napi egy marék áfonyával is jelentős mennyiségű fogyást elősegítő enzimet juttatunk szervezetünkbe – persze az se árt, ha a cukorral meg zsírral teli édességek helyett esszük.
A 24 éven át húzódó felmérés mégsem okozott túl nagy meglepetéseket. A végkövetkeztetése az lett, hogy a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása összefügg a súlyvesztéssel.
A legjobban teljesítő zöldségek sajnos nehezen fogják pótolni a krumpli jeltette űrt, de a fogyásért bizony szenvedni kell.
Az egészséges zöldségek a következők: karfiol, bimbóskel és karfiol.
Hogy ne legyen ennyire szörnyű a dolog, a fekete áfonya mellé nyugodtan ehetünk almát, vagy akár körtét is a tudósok szerint.