Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Krekó Péter előre szólt: az ellenzéknek az éri meg, ha elnyújtja a járványkezelést

888.hu

2021.01.27. 17:59

Krekó Péter, a baloldal egyik vezető elemzője már decemberben megmondta, hogy az ellenzéknek mindent meg kell tennie, hogy valahogy növelje a járvány áldozatainak számát, ha le akarja váltani a kormányt. A prófécia kezd valósággá válni.

Lassan biztossá válik, hogy a 2022-es választás a koronavírusról fog szólni, vagyis jelenleg a kormánypártra – és ezzel Magyarországra – leselkedő legnagyobb veszélyt a járvány kezelése jelenti.

Logikus következtetésnek tűnik, hogy

  • minél tovább nyúlik a válság,
  • minél többen halnak meg,
  • minél több ember veszíti el a munkáját a világjárvány következtében kialakult gazdasági válságban,
a Fidesz támogatottsága annál nagyobbat zuhan.

Krekó próféciája

Persze ezt kihasználni, vagyis az ellenzéknek tudatosan a vírus oldalára állni, és a kormányzati intézkedések lassításával növelni a káoszt rettenetesen nagy elvtelenség lenne, ennek ellenére a baloldal egyik vezető elemzője, Krekó Péter a ballib pártoknak már decemberben azt javasolta – élő adásban –, hogy az ellenzék részéről az lenne a leghatékonyabb kampány, hogyha valahogy megpróbálná növelni a koronavírus-áldozatok számát, hiszen nyilvánvalóan ez Orbán Viktor Achilles-sarka.

Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket”

– nyilatkozta a Political Capital intézet elemzője.

Nos, a prófécia mára valósággá vált: ellenzéki pártok állnak a vendéglátósok frusztrációját politikai tőkévé kovácsoló, a vendéglátóegységek kinyitásáért lobbizó „Én kinyitok” mozgalom mögött. Miközben folyamatosan azzal kampányolnak, hogy a Fidesz megnyilatkozásaival „csökkenti az oltásba vetett bizalmat”, ők azok, akik annak alapján nyilvánítanak megbízhatónak vagy megbízhatatlannnak egy oltást, hogy az hol készült.

Jó lenne, ha az ellenzék megértené, hogy a politika nem egy „Kétharmad” nevű egész estés társasjáték, hanem felelősség az emberek megélhetéséért, boldogulásáért és életéért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére