Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Horváth József György

2016.03.11. 08:28

Változik a cafeteria-rendszer; javulnak a csecsemõhalandósági mutatók; elfogták a szombaton eltûnt lány gyilkosát; bizniszt csinálnak a menekültek ellátásából a görög-macedón határon. Errõl ír a hazai sajtó.
A Magyar Nemzet

címlapjának egyik cikke szerint hazánkban javulnak a csecsemőhalandósági mutatók, de messze vagyunk még az élvonaltól. A lap információi szerint egyre több koraszülöttet sikerül életben tartani, tavaly például 73-ma több ilyen babát mentettek meg az orvosok. Magyarország ennek ellenére máig le van maradva az élvonaltól, amihez az is hozzájárul, hogy nagyon nagyok az országon belüli különbségek.

A Magyar Hírlap

címlapján Orbán Viktor miniszterelnök cafeteria-rendszerrel kapcsolatos nyilatkozatát idézi. "Cél a hiány nélkül működő állam". Jövőre ugyanis az Európai Bizottság nyomására átalakul a cafeteria-rendszer. A miniszterelnök elmondása szerint a jövőben a munkabéren felül, készpénzben kapják meg az összeget a dolgozók.

A Népszabadság

a görög-macedón határon rekedt migránsok helyzetéről számol be. A lap értesülései szerint jól jövedelmező biznisz lett a határon feltorlódott menekültek ellátása. A környékbeli kiskereskedők ugyanis busás felárral adják el az élelmiszert és a háztartási cikkeket a kilátástalan állapotba került migránsoknak. A vécé használata állítólag 2 euró, egy sima szendvics pedig akár 5 euró is lehet.

A Népszava

szerint Áder János ritkán él az alkotmányos vétóval. A köztársasági elnök szerdán előzetes normakontrollt kezdeményezett az MNB és a postatörvény módosításaival kapcsolatban az Alkotmánybíróságnál. A lap összeszámolta, Áder korábban már 20 alkalommal küldött vissza törvénytervezetet a parlamentnek, alkotmányos vétójogával eddig azonban csak két esetben élt.

A Blikk

információi szerint a szombaton eltűnt, húszéves M. Vivient gyerekkori barátja, K. Bálint fojtotta meg egy inárcsi játszótéren, mert a lány nem volt hajlandó lefeküdni vele. A fiatal fiú egy buliból vitte haza Vivient, a lány nem sejtette a fiú hátsó szándékait. K. Bálint meg akarta erőszakolni a lányt, aki az utolsó leheletéig küzdött. Miután Vivient megfojtotta, még tíz kilométert autózott Dabasra, ahol elrejtette a lány holttestét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére