Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Sümeghi Lóránt

2016.02.18. 08:03

Orbán oroszországi látogatásáról, az óbudai autóbusztelep leépítésérõl, Orosz Mihály Zoltánról és Gesztesi Károlyról ír a hazai sajtó.
A Magyar Hírlap

címlapján az olvasható, hogy jó orosz-magyar gazdasági kapcsolatok nélkül a magyar gazdaság és ipar működésképtelen. A magyar kormányfő a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködést az évszázad megállapodásának és üzletének nevezte, majd hozzátette: az ezzel kapcsolatos nemzetközi vitákat Magyarország indokolatlannak és feleslegesnek tartja, mivel a két ország a hatvanas évek óta együttműködik ezen a téren, és nem tett mást, mint hogy ezt meghosszabbította. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta: az orosz fél teljes mértékben készen áll minden általa vállalt kötelezettség teljesítésére.

A Népszabadság

az óbudai autóbusztelep körüli leépítéssel foglalkozik, miszerint hatszáz embert ereszthet szélnek a BKV. A teljesítménycsökkenésre hivatkozva, pénteken fog dönteni az igazgatótanács arról, hogy akár versenytársaknak is bérbe adják-e a létesítményt. A garázs bezárása tovább erősíti azt a vélekedést: közeleg a BKV autó-üzemágának felszámolása. Az első lépéseket a járatok kiszervezése jelentette, valamint az, hogy az agglomerációs vonalakat átadták a Volánbusznak.

A Magyar Nemzet

arról ír, hogy ötből négy cég továbbra sem tartja be a munkavédelmi előírásokat, minden harmadiknál pedig súlyosan megsértik a szabályokat. Ez derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának jelentéséből. Az adatokból kitűnik, hogy egyre ritkább a munkaügyi ellenőrzés, tavaly már csak tizennégyezer munkáltatónál vizsgálódtak a hatóságok.

A Népszava

Tiszavasváriról ír, ahol riadalmat okozott Fülöp Erik jobbikos polgármester és Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester vezette Becsület Légiója Egyesülettel kötött állítólagos megállapodása, miszerint a rendfenntartáson túl a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá tételéért is a Légió felelne. A roma szülők attól tartanak, hogy ezáltal elvehetik gyermekeiket. Azonban a gyermekek családból való kiemelésére az egyesületnek jogilag nincs lehetősége.

A Blikk

az Izraelből hazatérő Gesztesi Károllyal foglalkozik, aki azt üzeni ellendrukkereinek: ne örüljenek, tőle nem fognak megszabadulni. Ugyanis esze ágában sincs elhagyni Magyarországot a színésznek, azonban munkát továbbra is külföldön fog keresni. Nemcsak színházakkal tárgyalt, örömzenélt is Máté fiával egy pályaudvari zongorán, ahol idegenek aprópénzt dobáltak nekik. A színész elmondása szerint kiábrándult a hazai kulturális állapotból és már álommunkáját keresi külföldön.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére