Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Bertha László

2016.01.29. 07:18

Botrányos ítélet a vörösiszap-katasztrófa ügyében; USA és a Hóman-ügy. Errõl ír a hazai sajtó.
A Magyar Hírlap

a botrányos vörösiszapper ítéletről ír címlapján, ugyanis a tizenöt vádlott egyikét sem találta bűnösnek elsőfokú határozatában a bíróság, az ügyészség fellebbez. Az eset kapcsán Bán Károly álláspontját közli a lap: „a bűnös az altalaj stabilitásvesztése. Könyörgöm, levegőt, repülősót, felmosórongyot!”.

A Magyar Nemzet

szintén a vörösiszap-katasztrófa miatti bírósági döntést hozza címlapján. A lap kiemeli, hogy Győri Ítélőtáblán folytatódik a per, miután a Veszprémi Törvényszék minden vádpont alól felmentette a vádlottakat. A lap hosszasan foglalkozik a Hóman-üggyel is, kiemelve, hogy a kormány szerint az USA csak hátráltatta az ügy rendezését.

A Népszabadság

címlapján sajnos már nem jutott hely arra, hogy kiemelten kezeljék a vörösiszapper elsőfokú ítéletét. Helyette vezető hírként a „papírdisznókról” olvashatunk. A Népszabadság szerint Merkel mögött összezárt a berlini nagykoalíció, így sok jóra továbbra sem lehet számítani.

A Népszava

a címlapján négy mondatot szentel a vörösiszap-katasztrófára. A baloldali lapok jól láthatóan kevésbé vannak felháborodva a botrányos ítéleten. A lap vezető sztorija egyébként a Hóman-ügy, mellyel kapcsolatban arra a konklúzióra jut, hogy a megromlott magyar-amerikai kapcsolatok egyértelmű oka a demokratikus rendszer „megrongálása”.

A Blikk

vérlázító ítéletként említi a Veszprémi Törvényszék döntését a vörösiszap-katasztrófa ügyében. A bulvárlap szerint zsíros üzletet kötött Gyárfás Tamással az „aranyember”. Klapka György állítólag 400 milliót kaszálhat, mivel ötvenezer éremkollekciót gyárthat le a 2017-es budapesti vizes vb-re.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére