Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamisítási botrány Szentendrén

Balázs Ferenc

2020.09.16. 12:28

Lemondásra szólították fel Hernádi Krisztinát, miután szeptember 9-ei képviselő-testületi ülésen Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TÉSZ) ellenzéki képviselője saját nevével felcímkézve adott be egy előterjesztést, “Szentendre Klímastratégiája” címmel.

Később kiderült, hogy a lap tetején megváltoztatott néven kívül

teljes terjedelmében megegyezik egy tíz évvel előtti, az MTA Szociológiakutatót Intézet által készített tanulmánnyal.

A videó elején egyértelmű, hogy Hernádi saját szellemi termékeként próbálja meg előadni a klímaprogramot. Erre reagálva az egyik feltehetően kormánypárti képviselőasszony nevezi felháborítónak a történteket, és bizonyítja be a plágium valóságát egy nyomtatott példánnyal mind a Hegyvidéki mind a Hernádi Krisztina által hamisított dokumentumból.

Ezen a képen egyértelműen látható a két dokumentum teljes egyezése (forrás: Fidelitas Szentendre)

Miután a képviselő asszonyt elég erős vádak érték a leleplezése után, és valószínűleg belátta, hogy a tettének tagadása értelmetlen lenne, miután konkrétan mind a 36 oldalt lemásolta, egyszerűen beismerte a plagizálást. Természetesen azért még egy két mondattal megpróbálta menteni az így is elég szorult helyzetét. Hát mit ne mondjunk, nem sikerült!

“Most mondjam azt, hogy igazából az összes probléma és minden ugyanaz. Persze kimehetek, ezt mindenki döntse el.”

“Erre mondtam, hogy nem az életem műve”

- hangzottak el Hernádi Krisztina szájából

Ha kicsit jogilag is belegondolunk a képviselő asszony cselekedetébe, akkor ezt akár lopásnak, a 12. kerület munkájának az eltulajdonításának is lehetne nevezni.

Mára már az esetet egész Szentendrén ismerik. A képviselő asszony egyelőre nem távozott a képviselőcsoportból, ám a szégyentől vezetve egy másik frakciótársa kilépett a baloldali TESZ frakcióból, képviselői mandátumát azonban megtartja. Tény emellett, hogy a szivárványkoalíciós polgármester Fülöp Zsolt azóta sem vállalja a felelősséget az esetért.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére