Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

DK-üzenet: a kerületi lakosság fele Óbudán nem számít

888.hu

2020.02.21. 18:30

A csupán 457 plusz szavazattal megválasztott Kiss László DK-s polgármester javaslatára a 16 fős baloldali többség (Momentum-DK-MSZP-PM-LMP) a kerület felének támogatását élvező polgári képviselők véleményeit és javaslatait figyelmen kívül hagyva elfogadta Óbuda első gyurcsányista költségvetését.

A 16 baloldali képviselő megszavazta a Óbuda-Békásmegyer idei költségvetését szemben a lakossági igényekkel, választási ígéreteikkel, sutba dobva a közösségi tervezésben elkészült terveket, írja a Fidesz közleménye.

A költségvetés mellé csatolt könyvvizsgálói jelentés szerint a 37,3 milliárd forint főösszegű költségvetésben

a fejlesztési kiadások 3 százalékkal csökkenek, és az önkormányzat pénzügyi helyzete az előző évhez képest romlik.

A 2019. évben keletkezett költségvetési maradvány 5,3 milliárd forint. A költségvetésben szereplő 4 milliárd forint összértékű fejlesztéseket még kivétel nélkül Bús Balázs polgármester indította el, és szerezte meg hozzá a szükséges forrásokat. Új támogatásokat a jelenlegi vezetés nem tudott szerezni és a már elnyert támogatások felhasználása is kérdésessé vált. Nincs tervezve tartalék a büdzsében, jutalom viszont van elkülönítve.

Kiss László DK-s polgármester a testületi ülésen a korábbi polgármester, Bús Balázs egyetlen kérdésére sem tudott válaszolni. Látható volt, hogy fogalma sincs a költségvetésről,

valószínű, hogy Gyurcsány csókjától és saját egójától volt megszédülve.

A közleményből kiderül, hogy a költségvetés kifejezetten lakosságellenes. Extra terhet is ró az óbudaiakra a korábbi évekhez képest. Akár a parkolást, akár a közterületek használatát, akár az önkormányzati lakások bérlőit vesszük. Nem csökkentették, hanem növelték a terheiket. A közös költséget a jövőben a bérlőknek kell megfizetni a bérleti díj mellett. Ebből 200 millió forint extra bevételre számít kerület. A közterület-használat díjtétele 18 százalékkal emelkedik. A telekadóból 100 millió forinttal többet terveznek beszedni 2020-ban.

Látható, hogy semmibe veszik azt a 26 749 polgár akaratát, akik a választáson Bús Balázs korábbi polgármestert és az általa elkezdett programokat, terveket támogatták.

Vagyis Kiss László és a baloldali pártok, élükön immár a DK-val a kerületi lakosság felének azt üzenik, hogy nem számítanak.

Kiss László nem mindenki polgármestere, hanem Gyurcsány bábfigurája lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére