Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cyberháború az öt karika árnyékában

M. Kovács Róbert

2021.07.28. 16:00

Az FBI figyelmeztet: az olimipiai játékokhoz köthető személyek eszközeit orosz hackertámadás veszélyezteti. Mindeközben amerikai hackerek kínai szervereket törnek fel. Tényleg a Pegasustól kell rettegni?!

 

Már a nyolcvanas években arról beszéltek tudósok, hogy a harmadik világháborút az emberiség számítógépekkel robbantja ki. A Terminátor című film szerencsére mindmáig utópia, de az bizonyos, hogy a világ fegyveres összetűzéseihez hasonlítható csata folyik a cybertérben évek, talán évtizedek óta.

Mint ismeretes: az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda már 2020 őszén arra figyelmeztetett, hogy a tokiói olimpia különböző szervezett hackercsoportok támadásának lehetséges célpontja. Aztán a megnyitó előtt néhány nappal megismételték a figyelmeztetést, amelyben arra hívják fel a sporteseményekre utazó sportolók, edzők, sportvezetők és nézők figyelmét, hogy különösen ügyeljenek telekommunikációs eszközeikre és azok használatára, mert információik szerint orosz hackercsoportok több szervezett támadást is terveznek az olimpiai játékok ideje alatt.

Mindeközben szinte elsikkadt a hír a hazai médiában, hogy amerikai hackerek tavaly év eleje óta több ezer (!) támadást indítottak kínai oktatási és állami intézmények ellen, válaszul arra, hogy kínai hackerek amerikai kormányzati szerverek ellen indítottak támadásokat 2020 tavaszán. Emellett az már szinte említésre sem lenne méltó, hogy egy magyar hacker azzal büszkélkedik YouTube-videójában, hogyan manipulálta a nemzeti konzultáció kérdőíveinek online kitöltőfelületét, ha nem nálunk történt volna.

Mindez csak egyet bizonyít: olyan időket élünk, amikor egy magára valamit is adó államnak mindenféle cyberbiztonsági eszközzel fel kell szerelkeznie a külső és belső ellenségekkel szemben. Akár olyannal is, mint az izraeli NSO cég Pegasus nevű szoftvere. Egy védelmi szoftver manapság olyan, mint egy töltött fegyver. Lehet vele élni és visszaélni. Nos, a baloldali média ma azt akarja elhitetni mindenkivel, hogy a magyar kormány ezt tette. Mindenféle objektív bizonyíték nélkül, egy Soros-civilek által megfizetett „független” hackercsoport vizsgálati eredményeire hivatkozva tényként állítja újságírók, politikusok megfigyelését. Tehetik ezt akkor is, ha netán szemenszedett hazugság, ugyanis egy dologtól nem kell tartaniuk. Cáfolattól. Mert melyik az az idióta titkosszolgálati vezető, aki felfedi lapjait egy olyan pókerjátszmában, ahol az ellenfél egyértelműen blöfföl... Hogy mitől egyértelmű? Hát attól, hogy ha ütőkártyák is lennének a Soros-hálózat újságíróinak, politikusainak, hackereinek kezében, már terítettek volna.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére