Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyitva van a szárnyas kapu csak bújjatok rajta

2015.11.01. 11:13

Európának és főleg Németországnak egyértelműen ki kell jelentenie, hogy felhagy az üdvözlő politikával, hiszen már túl sok ember érkezik."

- mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Kleine Zeitung nevű osztrák lapban adott interjújában.

Kurz szerint Ausztria elérte befogadóképességének a határát, de úgy véli, ugyanez mondható el Németországról vagy Svédországról is.

Ez egy olyan helyzet, amely nem tartható tovább."

Az osztrák külügyminiszter szerint az uniós csúcson még mindig sokan voltak azok az állam- és kormányfők, akik azzal áltatják magukat,  hogy megállítható a menekültáradat.

Amennyiben Németország lezárja határait, Ausztriának is így kell tennie. Az unió külső határainak a megvédése az elsődleges cél."

Kurz szerint amennyiben ez nem történik meg, úgy egyre több állam fog saját maga intézkedni. Figyelmeztetett: már nincs sok idő a cselekvésre.

Az osztrák kormány megint összevissza beszél

Miközben Kurz interjújában okoskodik, és határlezárásokról beszél, Ausztriában folyamatosan zajlik a menekültszállítás a déli határrészről a német-osztrák határhoz, amiért a németek nyilván nagyon hálásak.

Az osztrák belügyminisztérium szerint naponta 8-9 ezer ember érkezik Szlovéniából Ausztriába. Egy héttel ezelőtt ez a szám csupán 4-5 ezer volt.
"Nyitva van a szárnyas kapu csak bújjatok rajta."

Az osztrákok változó álláspontja mindenképp üdvözlendő. Amennyiben valóban komolyan gondolják az unió határainak megvédését, lehet, hogy azt nem szárnyas kapukkal kell megtenniük. A biztonsági határzár már bevált példa. Itt az ideje tanulni, vagy legalább másolni.

 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére