Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szlovákok mindenkit felültettek

Bokor Gábor

2016.08.14. 14:48

A kicsit sem bölcs üzletvezetõ azzal hencegett, hogyan is kerülte meg a brazil törvényeket és hogyan vágott át mindenkit.

Óriási diplomáciai botrányt okozott egy szlovák idegenforgalmi szakember hencegése, amelynek súlyos pénzbírság, vagy a csempészett áru lefoglalása lehet a következménye. 

Alexander Linczényit és a Roko nevű ügynökségét bízták meg korábban azzal, hogy az Rióban felépítse és üzemeltesse az úgynevezett Szlovák Házat. Linczényit meghívták a szlovák köztévé egyik műsorába, ám mostanra mindenki megbánta ezt a döntést. A férfi azzal hencegett, hogyan is vágták át a brazilokat. Mivel juhtúrót és a mákot csak komoly papírmunka és engedélyek árán lehet Brazíliába szállítani, büszkén elmesélte, hogy nem bonyolították túl a dolgot, egyszerűen disznózsírként és teljes kiőrlésű lisztként vitték át a termékeket, így verve át mindenkit. 

Ennek ellenére a Facebook-oldalukon fényképekkel illusztrált beszámolókban lelkendeztek arról, hogy az ide látogató neves vendégeknek, illetve a turistáknak mennyire ízlett a sztrapacska és a guba.

A Szlovák Házat múlt szombaton Andrej Kiska köztársasági elnök nyitotta meg, aki hazaérkezése után elmondta, nem evett a sztrapacskából, sem pedig a mákos gubából, azért, mert egyik sem tartozik a kedvenc ételei közé.

Hangsúlyozta azt is, hogy fogalma sem volt a turpisságról.

A botránytól elhatárolódott a pozsonyi külügyi, valamint a sportot felügyelő oktatásügyi tárca is, habár egymillió euróval támogatták Szlovákia idegenforgalmi nevezetességeinek és ételkülönlegességeinek népszerűsítésére kijelölt étterem üzembe helyezését.

Az egész botrányt most igyekeznek a Szlovák Olimpiai Bizottságra rákenni, amely képes volt a Roko ügynökséget pályázat nélkül megbízni. 

A két tárca, de főleg a Szlovák Olimpiai Bizottság, is súlyos hibát követett el, mert tudniuk kellett volna milyen szigorú előírások vonatkoznak főleg a mákra, különösen akkor, ha nem uniós országba szállítják. A szlovákiai vámhatóság nemtörődömsége, továbbá más illetékesek szakmai tájékozatlansága okozta a diplomáciai botrányt, amely alighanem súlyos pénzbírásággal akár a Brazíliába csempészett áru lefoglalásával is végződhet.”

– mondta Lubomír Drahovský kereskedelmi szakértő a szlovák Sme napilapnak.  

(NOL)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére